תפוח אדמה מוקרם בתנור
מצרכים:
5 תפו"א בינוניים מבושלים (ניתן לבשל במים או לרכך במיקרוגל)
2 כפות שמן זית/ 50 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
חצי חבילת פטריות טריות קצוצות
מיכל שמנת לבישול/מתוקה (250 מ"ל)
4 כפות חלב
תיבול: כפית גדושה אבקת מרק/ פטריות, מלח, פלפל שחור.
גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-מחממים מחבת עם שמן זית או חמאה ומטגנים כדקה את השום הכתוש (לשים לב שלא יישרף).
-מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים. מטגנים 2-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
-שופכים למחבת את השמנת והחלב ומתבלים. מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב כ-2 דקות ומסירים מהאש.
-חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים בתבנית פיירקס או אלומיניום. יוצקים מעל את רוטב השמנת והפטריות באופן שווה. מפזרים גבינה צהובה ואופים בתנור במשך כ-30 דקות עד להזהבה.
*מומלץ לשלב עם בטטות.
תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת, מתכון תפוח אדמה מוקרם