ריח כדורי הפלאפל בבית, מי יכול לעמוד בפני זה??
אני משרה את החומוס יומיים כאשר בין הימים אני מחליפה את המים, מי שאוהב את טעם הכמון יכול להוסיף עוד כף כמון,
אם רוצים לחסוך את שלב ההשריה, ניתן להשתמש בחומוס קפוא (כגון של סנפרוסט).
אני מחלקת את הכמות ל 3 חלקים , מקפיאה 2/3 ומטגנת או אופה כמות של 1/3.
חומרים
1 קלו גרגירי חומוס
½ חבילה כוזברה
½ חבילה פטרוזליה
2 בצל יבש בינוני
8 שיני שום קלוף
1 כף מלח
2 כפות כמון
1 כפית פלפל חריף יבש כתוש (לא חובה)
שמן לטיגון
הוראות הכנה
להשרות את גרגירי החומוס במים ללילה, במטחנת בשר לטחון חומוס, בצל, כוזברה, פטרוזליה, שום,לאחר מכן להוסיף לקערה, 1 כף מלח, 2 כפות כמון, פלפל חריף, לערבב היטב לתערובת אחידה.
אפשרות ראשונה (ופחות מומלצת מטעמי בריאות): לחמם שמן לא ממש עמוק במחבת, להכין עיגולים מהתערובת ולהכניס בזהירות לשמן הרותח, לאחר כדקה להפוך את הכדורים לצד השני לטגן עוד כדקה, להוציא ולהניח בצלחת עם נייר סופג, לקחת את הכדור הראשון שיוצא לטעום לתקן תיבול אם צריך.
אפשרות שניה: לטבול את כפות הידיים ולהכין כדורים. להניח בתבנית גדולה ולאפות כחצי שעה ע להשחמה יפה.
ערכו את השולחן, הוסיפו פיתות חמות, ממרח חומוס, חמוצים, סלט ירקות ע-נ-ק. ו – לשובע!
למתכונים נוספים לחץ כאן