סעודה ראשונה
תבשיל כבד עוף עם תפוחי אדמה, קל להכנה וטעים
מצרכים (3-4 מנות):
250 גרם כבד עוף צלוי חתוך לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות (כס"מ וחצי)
1 בצל בינוני קצוץ גס
תיבול: רבע כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ורבע כפית כורכום ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). יש לערבב מידי פעם.
-בעזרת כף גדולה מזיזים את תפוחי האדמה לצד אחד של הסיר או המחבת ומוסיפים את הכבדים לצד הפנוי. מכסים ומבשלים על אש גבוהה במשך כדקה. מרימים את המכסה, הופכים את הכבדים צד ומבשלים במשך דקה נוספת. מנמיכים לאש בינונית, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים את תפוחי האדמה עם הכבדים. מבשלים במשך 5 דקות.
הערה: יש להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון).
סעודה שניה
(פרווה, 2 תבניות אינגליש קייק)
מצרכים:
4 ביצים
1 כוס סוכר חום/לבן
3/4 כוס שמן
1/2 כוס קמח רגיל
3/4 כוס קמח מלא
כפית אבקת אפייה
כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
כפית גדושה אבקת קינמון
1 כף טחינה גולמית (לא חובה)
2.5 כוסות גזר מגורד דק (כ-5 גזרים בינוניים)
1.5 כוסות אגוזי מלך קצוצים
*כרבע כוס שוקולד צ'יפס רצוי מעל 60% קקאו (לא חובה)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד לפי הסדר הבא: קודם את הביצים, השמן הסוכר והטחינה. אח"כ את תערובת הקמח ובסוף מוסיפים את הגזר, האגוזים והשוקולד צ'יפס.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך 30-40 דקות.
סעודה שלישית
כוסמת – מתכון טעים במיוחד
אם עד עכשיו נמנעתם מאכילת כוסמת, הנה לכם מתכון שיגרום לכם לאכול ואפילו ליהנות מהטעם כך שתהנו מארוחה בריאה ומזינה.
מצרכים (2 מנות):
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כוס כוסמת לאחר שטיפה מהירה וייבוש במסננת (אין להשרות אחרת זה משנה את כמות המים במתכון)
1/3 כוס פתיתים (לרגישים לגלוטן: ניתן לוותר על הפתיתים)
1 גזר גדול מגורד גס (או 2 גזרים קטנים)
3/4 +1 כוסות מים רותחים
תיבול: 1 כפית גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל
אופן הכנה:
-מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן (מספיק כף) עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים את הכוסמת והפתיתים ומערבבים מספר דקות (כ-3 דקות). מוסיפים את הגזר המגורד, מתבלים ומערבבים כדקה.
-שופכים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות.
*הערה: אם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קשה – יש להוסיף עוד כ-1/4 כוס מים ולבשל עם מכסה במשך 5 דקות נוספות.
קצת על כוסמת: כוסמת היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך, זאת אומרת מכילה פחמימות שמתפרקות לאט יותר ולכן משביעה לאורך זמן רב יותר. הכוסמת עשירה בויטמינים ומינרלים ומכילה סיבים תזונתיים שיעילים בזמן דיאטה. אפשר לאכול אותה כארוחה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.
תודה רבה אין על המתכונים שאתם מביאים