הישר מתימן – מתכון קל לקובניות רכות וטעימות!

והפעם מתכון מסורתי מהמטבח התימני - קובניות! קטנות, רכות ועסיסיות ומפיצות ניחוח שמביא את כולם למטבח. ההכנה אינה קשה אך מעט ארוכה. התוצאה? שווה כל רגע!

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

את הקובניות אני מגישה עם רסק עגבניות וביסבס (סלט שומר), אפשר להוסיף גם ביצים קשות או מקושקשות, קציצות עוף, סלט ירקות שמוסיפים מאוד לארוחה.

כמובן שניתן להמיר חמאה במרגרינה.

יש מי שמניחים את הבצק בתבנית עגולה או בתבנית אינגליש קייק , אני אוהבת את הקובניות בצורתן הלא מוגבלת.

חומרים

1 קילו קמח מנופה

1 כף שטוחה שמרים יבשים

1 כפית קצח ממוין ונקי

1 כף סוכר

11/2 כפות שטוחות מלח

1 כוס מים פושרים לראש עיסה+ 2 כוסות ללישה

1 מרגרינה מומסת /חמאה מומסת/ סמנה

1 ביצה למריחה

הוראות הכנה

בקערה גדולה לשים את הקמח, המלח והקצח, ליצור גומה באמצע ולשים את הסוכר והשמרים, לשפוך כ- כוס מים פושרים, להמתין שהשמרים יתחילו להתפתח.

ללוש לבצק ולהוסיף מים לסרוגין, הבצק לא צריך לצאת חלק מיד בהתחלה,לתת לבצק לנוח כ 5 דקות ואז להרטיב את היד במים ולקחת בצק מתחתית הקערה ובתנועה קיפולית להביא אותו כלפי מעלה ושוב להרטיב את היד וחוזר חלילה, לתת לבצק שוב לנוח כ5-10 דקות ולחזור על הפעולה כך 4-5 פעמים

במהלך הלישות הבצק סופג כל פעם את הנוזלים והופך חלק ונעים.

לתת לו לנוח כשעה וחצי לקרוץ לכדורים בגודל של קלמנטינה , יוצאים בין 22 ל- 25 כדורים ושוב לתת לבצק לנוח כ1/2 שעה.

לקחת כדור בצק, לפתוח לעלה עגול ודק , למרוח מעט מהמרגרינה המומסת לקחת מצד אחד של העיגול ולקפל לכיוון האמצע, כך לעשות גם עם הצד השני, נוצרת רצועה של בצק , מגלגלים את הבצק מקצה אחד לשני, מניחים בתבנית של התנור על נייר אפיה, כך ממשיכים עם כל הכדורים, לשבור את הביצה בצלוחית לערבב אותה ולמרוח את הקובניות

להכניס לתנור בטמפ' של 180 מעלות לכ- 40 דקות עד שהקובניות מקבלות צבע חום זהוב.

למתכונים נוספים לחץ כאן

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

סופסוף אחלה מתכון. טעים ולפי המסורת

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture