JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: קציצות ברוטב עסיסי לסעודה ראשונה, מוס מנגו קר ומענג לסעודה שניה ובורקס גבינה ביתי קל להכנה לסעודה שלישית

סעודה ראשונה

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים

מצרכים (15-20 קציצות):לתערובת הקציצות: 500 גרם בשר הודו/בקר טחון, 1 בצל בינוני, 3 שיני שום, כוס דחוסה עלי כוסברה, ביצה, 2/3 כוס פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים חצי כוס קמח אורז), כפית שטוחה מלח, כפית כמון (לא חובה) , קמצוץ פלפל שחור.

לרוטב עגבניות וזיתים:

קופסת שימורים של זיתים מגולענים מסוננים מנוזלים (275 גרם לאחר סינון)

4 עגבניות בינוניות קצוצות

2 שיני שום כתושות/מגורדות דק

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

4 כפות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

תיבול הרוטב: כפית גדושה פפריקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:הכנת הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה  (*ניתן גם לגרד בפומפיה דקה). מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם, מלח, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.

הוצאת המרירות מהזיתים (לא חובה, אך מומלץ): מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים מתחת לברז. מניחים בקערה או בסיר קטן. מרתיחים מים בקומקום ושופכים על הזיתים. מוסיפים כף מיץ לימון ומשרים במשך כ-5 דקות. מסננים את הזיתים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת (שוב שופכים מים רותחים, כף מיץ לימון ומשרים 5 דקות).

הכנת הרוטב: מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את העגבניות, השום ורצועות הגמבה. מוסיפים מעט מלח עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הזיתים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).

-יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בקוטר של 4-5 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר, באופן כזה שיש מרווחים קלים בין קציצה לקציצה (הערה: אם רוצים להזיז את הקציצות יש לנענע את הסיר ולא לערבב עם כף, אחרת הקציצות יתפרקו). מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות. לאחר מכן, מרימים את המכסה והופכים את הקציצות. מבשלים 15 דקות נוספות.

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים


סעודה שניה

מוס מנגו

קינוח טעים ומרענן של מוס מנגו – שכבות של קצפת בטעם עדין של מנגו עם מחית מנגו

מוס מנגו

מצרכים (כ-5 כוסות קטנות):מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או מים קרים)

2 מנגו בגודל בינוני (חשוב שהמנגו יהיה טעים ומתוק)

6-7 ביסקוויטים מסוג פתי בר מפוררים (לרגישים לגלוטן- אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

אופן הכנה:-קולפים את המנגו וחותכים לקוביות. טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד לקבלת מחית חלקה.

-מקציפים מיכל שמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות מלאות ממחית המנגו ורבע כוס חלב. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מעצבים כל כוס באופן הבא: פירורי ביסקוויטים בתחתית, מעל מוס מנגו, מחית מנגו, מוס מנגו ומחית מנגו.

-עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.

סעודה שלישית

בורקס גבינה וזיתים מבצק עלים

 

מצרכים (20 יחידות):

800 גרם בצק עלים מופשר חתוך לריבועים 10X10 (ניתן לקנות ריבועי בצק עלים מוכנים)

מילוי גבינה לבורקס:

1/2 חבילת גבינת "טוב טעם" (125 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

100 גרם גבינה בולגרית רכה

1 ביצה

1 כף קמח לבן

1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

מלח פלפל לפי הטעם (מומלץ לטעום ולהוסיף בהתאם)

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-פורסים את ריבועי בצק העלים על משטח עבודה. מניחים כפית מהמלית בקצה הריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות.

-מסדרים את המשולשים עד נייר אפיה במרווחים אחד מהשני ומורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור במשך 15-20 דקות עד להזהבה.

 

למתכונים נוספים לחץ כאן