פשטידת חציל ובשר טחון –
ארוחה נפלאה וחגיגית, המתאימה מאד לערב יום כיפור.
חומרים
לבסיס
2 חצילים חתוכים לאורך
שמן לטיגון
למילוי
½ קל' בשר טחון, אפשר לגוון עם עוף טחון
1 בצל קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף מרק עוף
1 כפית כמון
מעט פטרוזליה קצוצה
מעט כוזברה קצוצה
לרוטב
3 עגבניות מרוסקות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
מעט פנקו או פירורי לחם לפיזור מעל הפשטידה
הוראות הכנה
הכנת הבסיס
על החצילים החתוכים לפזר מלח ולהשאיר לשעתיים עד שיגרו נוזלים, לספוג את המים מהחציל ולטגן את החציל עד להשחמה אפשר להשתמש במחבת פסים עם מעט שמן כך החציל סופג מעט מאוד שמן,לשים את החצילים המטוגנים בצד על נייר סופג.
הכנת המילוי
לטגןולהשחים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן, להוסיף את הבשר הטחון לטגן יחד עוד כ10 דקות ואז להוסיף את התבלינים, לבשל עוד כ– 20 דקות ואז להוסיף את הירק הטחון.
הכנת הרוטב לשפוך מעל הפשטידה
לערבב בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, והתבלינים.
הרכבת הפשטידה
בתבנית פיירקס לסדר את החצילים 2 באורך התבנית, מהאמצע לכיוון חוץ לאחר מכן לסדר רצועות חציל לרוחב, לפזר את הבשר הטחון על החצילים הפרוסים, לסגור את הפשטידה בשלבים, את החציל הבולט לאורך לקפל לכיוון פנים התבנית, לאחר מכן את החצילים מהצדדים כל פעם מצד אחר ולבסוף את רצועת החצילהשניה המונחת לאורך התבנית.
לשפוך מעל את רוטב העגבניות, לפזר מעט פנקו או פירורי לחם ולהכניס לתנור שחומם מראש בטמפ' של180 מעלות ל40 דקות עד שעה.