Share on whatsapp

מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: חזה עוף מגולגל במחבת לסעודה ראשונה, עוגה לבנה ויוקרתית לסעודה שניה וקיש ירקות כתומים לסעודה שלישית
  • "אדם אציל נפש" התגובות על פטירתו של פרוש

    תוכן מקודם

  • אם אתה משמח את שלי

    תוכן מקודם

  • מהילדות המאושרת ועד הרגע הנורא מכל

    תוכן מקודם

  • "מודים על כל איבר שחוזר לתפקד" מיטל בטור מרגש

    תוכן מקודם

סעודה ראשונה

גלילי חזה עוף ממולאים בירקות, מנה מרשימה וטעימה להגיש עם פירה בתוספת שעועית ירוקה מאודה.

חומרים

חזה עוף פרוס דק (לפחות 2 לכל סועד)

למשרה החזה

1כף מיונז

1כפית ממרח חרדל

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

ירקות למילוי

4 גזר גלוף ומגורד

1 בצל יבש חתוף רצועות דקות

¼ כרובית חתוכה לרצועות דקות

1 קישוא מגורד

קיסמים כמספר המנות

עיגולי גזר כמספר הקיסמים

מעט מלח

לבישול בסיר

2 בצל יבש קצוץ

1כוס מיץ ענבים לבן

1 כוס מים רותחים

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

סיר שטוח ורחב שיכיל את המנות בקומה אחת.

הוראות הכנה

את החזה לשים בקערה עם המיונז, החרדל המלח והפלפל, לערבב בעדינות ולהשאיר לשעה בערך.

לאדות את הירקות המגורדים במחבת כ 10 דקות לערבב מידי פעם, להוסיף מלח ולכבות את האש.לקחת חזה אחד לשטח בצלחת למלא בירקות המאודים ולגלגל מהחלק הרחב לחלק הצר , עם הרבה סבלנות,את הקצה לסגור ע"י נעיצת קיסם, כך להמשיך עם כל השאר, על כל קיסם לנעוץ עיגול גזר.

בסיר שטוח ורחב לשים מעט שמן , ולהשחים את הבצל הקצוץ  לסדר בסיר את גלילי החזות בקומה אחת,לכסות את הסיר ולבשל כ- 10 דקות, להוסיף 1 כוס מיץ ענבים לבן, 1 כוס מים חמים, מלח ופלפל שחור.אם כמות הנוזל אינה מספיקה לכיסוי הגלילות אז להוסיף מים חמים, לטעום את הנוזל ולתקן תיבול ,לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית כ- 20  דקות לאחר מכן להסיר את המכסה ולבשל עוד כ- 10 דקות עד לצמצום הנוזל.

סעודה שניה

עוגה מרשימה ביופיה , אורירית וטעימה מאוד – חלבי או פרווה

חומרים

תחתית
4 ביצים
3 כפות סוכר
3 כפות קמח מנופה
מעט תמצית וניל
½ כוס מים רותחים 1 שקית סוכר וניל לערבב
הכנת הקצפת
2 שמנת מתוקה או ריצ'
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב/מים
הכנת הציפוי
200 גר' שוקולד לבן
2 כפות חלב/שמן

הוראות הכנה

הכנת התחתית .
להפריד חלבון וחלמון,להוסיף לחלמון תמצית וניל , להקציף את החלבונים לקצף חזק להוסיף סוכר, להוריד מהירות להוסיף את החלמונים, להוסיף קמח, לשפוך לתבנית עגולה בקוטר 26 לאפות בתנור חם בטמפ'של 180 מעלות כ- 15 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור, להעביר בזהירות סכין מסביב כדי שכאשר העוגה מתקררת היא תרד בגובה אחיד, כאשר התחתית קרה לפזר בכפית את המים עם הסוכר וניל, אין צורך להרטיב את העוגה עם כל הנוזל.
הכנת הקצפת .
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וחלב לקצפת יציבה, את הקצפת למרוח על העוגה.
הכנת הציפוי .
להמיס את השוקולד הלבן על אש נמוכה עם החלב תוך כדי ערבוב , כאשר השוקולד נמס להמתין מעט שיתקרר ואז לשפוך על שכבת הקרם .

אפשר לקשט עם פסי ריבת חלב/סירופ מייפל, או ע"י ריקועים עדינים עם כפית.

סעודה שלישית

קיש דלעת ובטטה,  פשוט קל וטעים.

חומרים

הכנת הבצק

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 כפית א, אפיה

100 גר' חמאה

1 ביצה + 4 כפות מים

הכנת המילוי

1 בצל בינוני קצוץ

חתיכת דלעת מגורדת

1 בטטה בינונית מגורדת

50 גר' חמאה

1 כוס קמח

3 ביצים

פלפל שחור גרוס

מלח

הוראות הכנה

את הבצק ניתן להכין בעזרת מעבד מזון או  ללוש  ביד, בקערה לשים את הקמח, מלח, א,אפיה וחמאה חתוכה לקוביות , לערבב לבצק פירורים להוסיף את הביצה והמים וללוש לבצק חלק ורך, לא לשחק עם הבצק יותר מידי   לכסות את הבצק.

את הבצל הקצוץ לטגן במחבת עם חמאה, לאחר שהבצל השחים , להוסיף אותו לקערה עם הדלעת והבטטה  לערבב היטב , להוסיף ביצים , מלח , פלפל שחור גרוס וקמח, לערבב לטבול מעט את האצבע בבלילה לטעום ולתקן תיבול.

לשטח את הבצק בעזרת מערוך לגודל תבנית הפאי, לעשות חורים בתחתית עם מזלג ולשפוך את התערובת על הבצק ולאפות בטמפ' של 180 מעלות כ- 45 דקות.

רוצים מתכונים נוספים לחץ כאן

כתבות קשורות

4 טיפים חשובים: איך לעבור את הצום בקלות? ואיך נכון לאכול אחריו?
קינוח פרווה מקורי: חטיף סניקרס ביתי / חסי סגל
קר, מתוק ומושלם לקינוח: סורבה דובדבנים / חיה קסטיאל
אנרגיות של קיץ: הכנו לך את מקבץ השייקים הבריאים:)
בייגלה ירושלמי / מירב מלכה
להריח את החופש: קאפקייקס שוקולד חוף ים /מירב מלכה
לכבוד שבת קודש: עוגה ב5 דק' בחושה מייפל קינמון ואגוזים
רולדה עם מילוי קרם שוקולד לבן / מירב מלכה
זה הסוד: כך אף אחד לא ירגיש שהשניצל אפוי ולא מטוגן…
מתכון: תבשיל אורז עם בשר טחון
אל תסמכי על הנס, הכיני קפה קוריאני / ליטל כהן
עושים סדר: מה ההבדל בין קרטיב, ארטיק, שלגון וטילון?

תגובה אחת

סגור לתגובות.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

דילוג לתוכן