והיום – שניצל דג. רך מבפנים, פריך מבחוץ.

היום נחליף את שניצל העוף המסורתי בשניצל דג. פילה נסיכה, או בקלה או סול, והנה הכנסנו לתפריט דגים גם באמצע השבוע.

שניצל דג

מתכון לשניצל דג: דג נסיכת הנילוס בציפוי פירורי לחם (ניתן להכין גם עם בקלה/מרלוזה)

שניצל דג

מצרכים (3-4 מנות):500 גרם פילה נסיכת הנילוס קפוא מופשר או טרי (נקי מעור ועצמות) חתוך לחתיכות בגודל כ 5X4  ס"מ

רבע כפית מלח

מיץ מחצי לימון

1 ביצה

שליש כפית מלח

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

קמצוץ פלפל שחור

כ2/3 כוס פירורי לחם

אופן הכנה:-מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.

-מערבבים בקערית ביצה עם שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום וקמצוץ פלפל שחור.

-בצלחת שטוחה שמים פירורי לחם.

-טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה ולאחר מכן מהדקים משני הצדדים בפירורי הלחם.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה של כ1 ס"מ וכשהשמן חם מטגנים את נתחי הדג כ-3 דקות (על אש בינונית), עד להשחמה יפה. הופכים צד ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

*במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני). פורסים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר. מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים כ-5 דקות נוספות.

רוצים לגוון במתכוני הדגים?

 

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

דילוג לתוכן