היום נחליף את שניצל העוף המסורתי בשניצל דג. פילה נסיכה, או בקלה או סול, והנה הכנסנו לתפריט דגים גם באמצע השבוע.

שניצל דג

מתכון לשניצל דג: דג נסיכת הנילוס בציפוי פירורי לחם (ניתן להכין גם עם בקלה/מרלוזה)

שניצל דג

מצרכים (3-4 מנות):500 גרם פילה נסיכת הנילוס קפוא מופשר או טרי (נקי מעור ועצמות) חתוך לחתיכות בגודל כ 5X4  ס"מ

רבע כפית מלח

מיץ מחצי לימון

1 ביצה

שליש כפית מלח

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

קמצוץ פלפל שחור

כ2/3 כוס פירורי לחם

אופן הכנה:-מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.

-מערבבים בקערית ביצה עם שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום וקמצוץ פלפל שחור.

-בצלחת שטוחה שמים פירורי לחם.

-טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה ולאחר מכן מהדקים משני הצדדים בפירורי הלחם.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה של כ1 ס"מ וכשהשמן חם מטגנים את נתחי הדג כ-3 דקות (על אש בינונית), עד להשחמה יפה. הופכים צד ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

*במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני). פורסים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר. מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים כ-5 דקות נוספות.

רוצים לגוון במתכוני הדגים?