שניצל דג
מצרכים (3-4 מנות):500 גרם פילה נסיכת הנילוס קפוא מופשר או טרי (נקי מעור ועצמות) חתוך לחתיכות בגודל כ 5X4 ס"מ
רבע כפית מלח
מיץ מחצי לימון
1 ביצה
שליש כפית מלח
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור
כ2/3 כוס פירורי לחם
אופן הכנה:-מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.
-מערבבים בקערית ביצה עם שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום וקמצוץ פלפל שחור.
-בצלחת שטוחה שמים פירורי לחם.
-טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה ולאחר מכן מהדקים משני הצדדים בפירורי הלחם.
-מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה של כ1 ס"מ וכשהשמן חם מטגנים את נתחי הדג כ-3 דקות (על אש בינונית), עד להשחמה יפה. הופכים צד ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
*במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני). פורסים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר. מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים כ-5 דקות נוספות.
רוצים לגוון במתכוני הדגים?