סעודה ראשונה
מתכון טנזיה – תבשיל פירות יבשים על אורז לבן, מתכון חגיגי לאירוח
מצרכים:
3 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים דק-דק (כל בצל חוצים לחצי וחותכים לחצאי עיגולים דקים)
2 כפות שמן זית/קנולה
כפית גדושה סוכר
כוס צימוקים
10 משמשים מיובשים חתוכים
10 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים
כוס שקדים/קשיו/אגוזי מלך (מומלץ לשלב)
3/4 כוס מים רותחים
תיבול לטנזיה: 4 כפות סילאן, כפית מלאה אבקת קינמון, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד להזהבה יפה.
-מוסיפים למחבת צימוקים, משמשים ושזיפים ומערבבים. מתבלים בסילאן, קינמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים.
-מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-15 דקות. מידי פעם מערבבים. מוסיפים את האגוזים ומבשלים עוד כ-3 דקות.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
סעודה שניה
סלט קולורבי וגזר עם עלי סלרי – פשוט וטעים
מצרכים (כ-4 מנות):
2 קולורבי קטנים קלופים מגורדים גס
2 גזרים בינוניים-גדולים קלופים מגורדים גס
כוס עלי סלרי קצוצים
תיבול: 4 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, מלח (ממליצה להתחיל בחצי כפית שטוחה), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים.
*שומרים במקרר בקופסה סגורה.
סעודה שלישית
כמות: 8 יחידות
מצרכים:
4 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)
ממרח בטעם שוקולד (נוטלה, השחר וכו')
4-5 ביסקוויטים מתוקים מפוררים
אופן הכנה:
-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.
-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורסים דף פילו על משטח עבודה. מברישים חצי אחד של הדף במעט שמן ומקפלים לשני חלקים שווים. את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים ומברישים כל חלק במעט שמן.
-באמצע כל חלק ובצד שבו מתחילים את הקיפול, מניחים כפית מלאה של ממרח בטעם שוקולד ומפזרים מעל כפית פירורי ביסקוויטים. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (שימו לב לא לשים יותר מידי ממרח כדי שמאפה לא יתבקע באפיה).
-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שסיגרים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים.
*תמונות המחשה באופן קיפול דפי הפילו ניתן לראות בעמוד הבא- שטרודל תפוחים.