עוגת שוקולד חומוס מדהימה!
מתכון ייחודי ומפתיע. מתאים לרגישים לגלוטן, וגם לאלה שלא, כי היא פשוט טעימה!
עוגת שוקולד ללא גלוטן שיוצאת רכה ונימוחה… ובאמת- פשוט נהדרת!!!
לגבי החומוס, אל תדאגו- לא מרגישים אותו בכלל אחרי האפייה
ועוד משהו קטן- חייבים לטחון הכל במעבד מזון.. אי אפשר להכין את העוגה בדרך אחרת…
מצרכים:
לעוגה-
4 ביצים
2 וחצי כוסות של גרגירי חומוס מוכנים
3/4 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר (2 חבילות)
2 כפיות קקאו
1 שקיק אבקת אפיה
לציפוי-
100 גרם שוקולד מריר (מומס במיקרו)
1/2 פחית קרם קוקוס או שמנת מתוקה
2 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מדליקים את התנור על 160 מעלות.
2. מכניסים את כל חומרי העוגה, למעט השוקולד, למיקסר.
3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומוסיפים לתערובת.
.
4. מערבלים הכל במעבד מזון, לפחות ל-3 דקות במהירות מקסימלית (חשוב שיטחן הכל כמה שיותר)
5. שופכים את הבלילה לתבנית עגולה או ל- 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור 25-30 דקות.
6. לציפוי – ממיסים את השוקולד במיקרו, מוסיפים את הקרם קוקוס והמים
7. שופכים את הציפוי על העוגה שהיא קרה.
רוצים מתכונים נוספים ללא גלוטן? בקרו ביאמי מאמי!