כמה טוב שקר בחוץ וריח חם ונפלא בפנים של פלפלים ממולאים באורז וירקות. אז מי אמר שקריר?
 מתכון לפלפלים ממולאים

אקדים ואומר שהמתכון חורג מ-10 דקות הכנה אבל בעקבות בקשות רבות לפלפלים ממולאים החלטתי לפרסם מתכון לפלפלים ממולאים פרווה – שלב אחר שלב, כדי שיהיה קל גם למי שמכין בפעם הראשונה (למי שרוצה פלפלים במילוי בשרי – ראו הערה בסוף המתכון).

פלפלים ממולאים

מצרכים (10-12 יחידות):10-12 פלפלים בינוניים-גדולים (מומלץ לשלב פלפלים אדומים, צהובים או כתומים)

תערובת מילוי האורז:

כוס וחצי אורז לבן שטוף ומסונן (מומלץ להשרות את האורז במים פושרים כשעה לפחות לפני ההכנה)

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כוס תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה

3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

כוס מים רותחים

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, שליש כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור

רוטב אדום לממולאים:

3 שיני שום קצוצות/כתושות

עגבניה גדולה מגורדת

6 כפות רסק עגבניות (260 גרם)

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:הכנת תערובת האורז למילוי (10 דקות עבודה):

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים אפונה וגזר וגרגירי תירס ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים עלי כוסברה ומתבלים באבקת מרק, מלח, כורכום, פפריקה ופלפל שחור. מוזגים כוס מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 8 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.

הכנת רוטב אדום ממולאים (5 דקות עבודה):

מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן. מוסיפים את השום לחצי דקה. מוסיפים את העגבניות ומערבבים כדקה. מוסיפים את הרסק, המים הרותחים ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה עד למילוי הממולאים.

מילוי פלפלים ממולאים (10-15 דקות עבודה):

חותכים לכל פלפל את החלק העליון ("הראש") ושומרים בצד. מנקים את התוכן של הפלפלים. ממלאים כל פלפל בתערובת האורז עד לגובה של כ3/4 פלפל (כדי להשאיר מקום לאורז לתפוח).

מעבירים מחצית מהרוטב האדום לקערה. מניחים את הפלפלים בסיר עם הרוטב ומעל לכל פלפל יוצקים 3 כפות מתערובת הרוטב (שהוצאנו לקערה). מכסים את הפלפלים עם ה"מכסים" שלהם (בשלב זה תרגישו שאתם מרכיבים פאזל). אם נשאר רוטב בקערה מחזירים אותו לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי, עד שהאורז מוכן ומבושל.

הערות:

בחירת הפלפלים: כדאי לבחור פלפלים בעלי בסיס מרובע ורחב, כך שיוכלו לעמוד ביציבות בסיר. מומלץ לבחור פלפלים עם עטיפה דקה.

בחירת סיר מתאים: לפני שאתם בוחרים סיר מומלץ להניח בפנים את הפלפלים כדי לוודא שכולם נכנסים לסיר ושכולם צמודים וצפופים זה לזה (כדי שיעמדו באופן יציב במהלך הבישול).

*הפלפלים נשמרים בקופסה אטומה במקרר 3-4 ימים. ניתן להקפיא עד חודש (מומלץ להפשיר במקרר).

*אם רוצים לשלב בשר, אפשר לטגן כ-500 גרם בשר בקר טחון לאחר טיגון הבצל. מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. לאחר מכן מוסיפים את האורז וממשיכים כרגיל (אם מכינים עם בשר אפשר לוותר על האפונה, גזר והתירס).

פלפלים ממולאיםרוצים מתכונים נוספים לממולאים? לחצו כאן.