מי שלא טעם טעמו של מרק תימני, לא טעם מרק אמיתי מימיו. זה הזמן לנסות.

מרק תימני מסורתי – טוב שיש חורף…

אני מגישה מרק תימני עם פתות סלוף או  לחוח, צלחת של עגבניות מרוסקות וסלט שומר.

חומרים

חלקי עוף שטופים ונקיים כמספר האוכלים (כנפיים, שוקיים, גרון)

3-4 תפו"א קלוף חתוך לחצי

3 שיני שום

2 בצל יבש קטן קלוף

2 כפות חווי'ג מרק

2 עגבניות קטנות ואדומות, מרוסקות במגרדת דקה ללא קליפה

1 שן שום כתושה

1 כף מלח

½ חב' כוסברה נקיה ושטופה

הוראות הכנה

לשים בסיר גדול את חלקי העוף למלא במים עד לכיסוי של העוף לשים על האש ולהרתיח, המים יעלו קצף אפור צריך להוציא אותו עם כף ולזרוק, כך להמשיך עוד מספר פעמים עד שכמעט ולא יוצא קצף .

לערבב בקערה את העגבניות המרוסקות, להוסיף את החוויג' מרק , מלח, שן שום כתושה, לשים בצד.

להוסיף לסיר את תפו"א והבצל לאחר כ- 10  דקות של בישול להוסיף את תערובת העגבניות עם התבלינים, להוסיף את הכוסברה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה כ- 30 דקות לערך, לטעום ולתקן תיבול.

למתכונים נפלאים נוספים לחץ כאן!