ככה מכינים את הבשר בדרום אמריקה • קבלו מתכון לדואט פילה בקר וצלע טלה בירקות גינה ורוטב יין

אם תטיילו בדרום אמריקה תגלו שדירה שאין בה פריז'ה – חדר  שמחובר לדירה שיש בו מתקן של אסאדו, שולחנות, ארובה .

מפתחות החדר נמצאות באופן קבוע בידי ועד הבית, כשהחדר הוא עבור כל דיירי הבניין  וכולם מתחלקים לפי סידור בין כולם,

הסיבה לחדר האסאדו נובע מכיוון שהאסאדו הוא חלק בלתי נפרד מתרבות דרום אמריקה , אם תטיילו בדרום אמריקה תגלו מסעדות אסאדו פשוטות שבהם סועדים הפועלים במחירים עממיים.

גם כאן בישראל תוכלו להנות מארוחת אסאדו מדהימה, את אחד המתכונים אצבעות אסאדו מצאתי במסעדת רודריגז הירושלמית, כשהשף אלי מנחם מנצח על המתכון שקוצר שבחים מידי יום.

מתכון לדואט פילה בקר וצלע טלה בירקות גינה ורוטב יין.

המתכון ל6 מנות:

6 צלעות כבש נקיות

6 מדליוני פילה לבקש מהקצב

6 חתיכות של מח עצם

ירקות ברוקולי משקית (ברוקולי קפוא בדוק בהכשר מהודר)

2 תפו"א גדולים

1 חבילה פטריות לרוטב יין אדום סוכר וציר בקר.

אופן ההכנה:

אופן ההכנה לירקות: מסדרים את תפו"א חתוך לקוביות ואת הברוקולי והפטריות בתבנית, מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל ואופים בתנור על 230 מעלות 10 דקות.

אופן ההכנה לרוטב: מקפיצים בסיר מעט בצל וגזר, מוסיפים את היין עד לאידוי של האלכוהול מוסיפים כף סוכר, מצמצמים את הרוטב וקושרים מעט עם קונפלור, מסננים.

אופן הכנת הבשר: את הבשר צולים על הגריל או על מחבת פסים ומכניסים לתנור ל8 דקות.

הגשה: מניחים את מדליון הפילה שמעליו צלע הטלה,מפזרים בצד את הירקות הצלויים ומעט מרוטב היין ומעל עלי טימין בתאבון