חומרים
ההשריה בבלילת הקורנפלור מעניקה לחזה העוף נימוחות ועסיסיות.
1 חזה עוף (פרפר, לא שניצל) חתוך לקוביות בגודל 3-2 ס”מ
שמן לטיגון
לבלילה:
5 כפות קורנפלור
1/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כוס מים
½ כפית מלח
1 ביצה + 1 חלבון
לרוטב:
2 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
3 כפות דבש
2 כפות יין לבן
2 כפות חומץ
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
½ כוס מים
1 כפית קורנפלור
1 כף מים
להגשה:
שומשום
אופן ההכנה
+ מכינים את הבלילה: מערבבים את החומרים לתערובת אחידה וחלקה ומשרים בה את נתחי העוף 30 דקות לפחות ועד יומיים.
+ מטגנים את העוף: מחממים בסיר או במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את נתחי העוף, רבע כמות בכל פעם, 3-2 דקות עד שמזהיבים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
+ מכינים את הרוטב ומגישים: מחממים שמן בווק. מוסיפים שום ואת שאר החומרים למעט קורנפלור ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות.
+ בינתיים מערבבים קורנפלור עם מים. מוסיפים את הקורנפלור המדולל לווק תוך כדי ערבוב ומבשלים דקה. מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים עוד דקה.
+ מפזרים שומשום, מערבבים ומגישים עם אורז או נודלס.
המתכון מתפרסם באדיבות אתר 'קול כבודה'