גיוון מפתיע לסעודת השבת: רולדת בצק עלים ממלאת בשר טחון

חובה לנסות: רולדת בצק עלים ממלאת בשר טחון שמוגש עם רוטב סמיך וטעים

קול כבודה (1)_עמוד_2

חומרים

המצרכים (10 מנות):
1 חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
1 בצל גדול
1 כף שום כתוש
לאוהבי חריף: פלפל חריף ירוק קצוץ
3 כפות שמן
חלמון ביצה למריחה
שומשום לקישוט

תבלינים:
1 כפית כמון
1 כף פפריקה
כפית וחצי פלפל שחור
מלח לפי הצורך

אופן ההכנה

1. קוצצים את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה.

2. מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון והשום ומערבבים טוב טוב.

3. מוסיפים את הירק ואת התבלינים, ממשיכים לטגן מעט ומניחים בצד להתקרר. היזהרו לא לשרוף את הבשר – הוא אמור להתבשל רק חלקית, ולשמור על צבע בהיר.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

5. פותחים את בצק העלים ומחלקים ל-3 ריבועים. לוקחים ריבוע, מפרידים מהניילון ומניחים על משטח מקומח.

6. יוצרים משני צדי הבצק חתכים במרווח 2.5 ס"מ אחד מהשני. במרכז משאירים 20 ס"מ שלמים – שעליהם נניח את המילוי. חוזרים על הפעולה עם שני ריבועי הבצק הנוספים.

7. מניחים מילוי לאורך המרכז של כל בצק, ומתחילים לסגור עם הרצועות שיצרנו – אחת מימין ואחת משמאל לסירוגין.

8. מניחים את שלוש הרולדות על תבנית גדולה – או כל אחת מהן בתבנית אינגליש קייק נפרדת.

9. מורחים על הרולדות את החלמון, מפזרים שומשום ואופים 7 דקות. שימו לב – את החלמון עדיף למרוח רק במרכז, ולא על הקצוות – כדי שלא יפריע לעלים להיפתח.

10. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות, עד שהרולדות מזהיבות.

מכינים רוטב שאוהבים ומגישים חם…

המתכון מתפרסם באדיבות אתר 'קול כבודה'

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן