כל חנוכה זה קורה, שמונה ימים מתמלאים בן רגע בשלל מפגשים חמים ומתוקים עם המשפחה

איך יודעים שחנוכה מתקרב? לא רק לפי הסופגניות… אלא גם לפי לוח ימי החג המתמלא במפגשים, ויחד אתם, גם מפלס המתוקים עולה – כמובן עם מיטב מותגי עלית. רגע לפני החג, זה הזמן להצטייד במטבעות שוקולד לדמי החנוכה, באצבעות שוקולד, בבפלות פריכות, סוכריות ג'לי מסוכרות, מארזי מתנה של שוקולד מעולה, חפיסות ספלנדיד למבינים, סוכריות ג'לי מסוכרות לילדים המאירים, עדשים, עוגיות חיוכים ועוד ועוד… שיאירו את פני הילדים במתיקות ואת פני המבוגרים בנחת וגם מתכוני סופגניות מתוקים וטעימים מלאים בכל טוב.

כל חנוכה זה קורה, שמונה ימים מתמלאים בן רגע בשלל מפגשים חמים ומתוקים עם המשפחה והחברים, טוב שלעלית יש תמיד משהו חם מתוק להציע! – למשל רוטב שוקולד עלית מומס בחום על לביבות גבינה, או סופגניות במילוי קוביית שוקולד פרה ול'מבינים' שבינכם, המיסו שוקולד ספלנדיד איכותי כרוטב שוקולד לציפוי הסופגניות… רוצים דוגמאות? ליקטנו כמה מתכונים נפלאים לחג שמשלבים שוקולד עלית איכותי … פשוט ללקק את האצבעות!
עלית מאחלת לכל בית ישראל חנוכה שמח!
עם חגיגה של מוצרי עלית בטעם של עוד…
מיני לביבות גבינה ושוקולד

פינוק מושלם לילדים בחנוכה – מיני לביבות גבינה ושוקולד שמכינים בקלי קלות והן גם ללא גלוטן!
מצרכים
ללביבות:
250 גרם (1 מכל) גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
100 גרם שוקולד חלב
לרוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
• בקערה מערבבים יחד גבינה, סוכר, ביצה, וניל, מלח וקורנפלור עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• קוצצים את השוקולד לפיסות דקות ומוסיפים לבלילה בערבוב.
• מחממים שמן במחבת ומטגנים לביבות קטנות עד שהן מזהיבות מ-2 הצדדים.
• מוציאים על גבי צלחת עם נייר סופג.
• רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
• מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
• מגישים את הלביבות עם הרוטב החם.

הטיפ של עלית!
• אפשר להשתמש בשוקולד חלב, מריר או לבן בתוך הלביבות. הטעמים ישתנו בהתאם.
• מומלץ להגיש את הלביבות חמות וטריות.

מיני סופגניות אשל עם רוטב שוקולד

בלי שמרים ובקלי קלות – מיני סופגניות אשל נוסטלגיות שמכינים בכמה דקות עבודה ומגישים עם רוטב שוקולד ספלנדיד חם למבינים…
מצרכים
לסופגניות:
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 מכל (200 מ"ל) אשל
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
כוס ורבע קמח
1 כפית אבקת אפייה
לרוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד ספלנדיד 75% של עלית
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
• בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
• מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
• מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
• בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
• מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
• רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
• מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
• מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.
הטיפ של עלית!
• מומלץ להגיש את הסופגניות חמות וטריות, אז הן במיטבן.
• אפשר להכין את הרוטב עם שוקולד חלב באותה כמות במקום שוקולד ספלנדיד המריר, אך התוצאה תהיה מתוקה יותר.