אוזני המן במילוי טונה ותרד
מצרכים (כ-25 יחידות):
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2\1 כוס (120 מ"ל) שמן
2 ביצים
2 כוסות (480 מ"ל) מים
למלית:
2 קופסאות טונה סטארקיסט במים
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני
300 גרם עלי תרד קצוצים וסחוטים מנוזלים
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
לציפוי
שומשום שחור ושומשום לבן מעורבבים
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
- להכנת הבצק: שמים במיקסר- קמח, שמרים יבשים, שמן, ביצים ומים כמה דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
- מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 20 דקות.
- להכנת המלית: מוסיפים מעט שמן למחבת חמה ומזהיבים את הבצל והשום.
- מוסיפים את התרד ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את התבלינים.
- מערבבים כמה דקות על אש בינונית עד שהתרד מזהיב.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הטונה ומחכים שיתקרר.
- להרכבת המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מקמחים בעדינות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לדק.
- קורצים מהבצק עיגולים באמצעות קורצן או כוס.
- מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים לאוזן המן.
- מניחים את כל אוזני ההמן על נייר אפיה בתבנית, מברישים עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים עד שמזהיבות, כ-15-20 דקות.
אוזני המן נשמע פצצה
הכנתי את זה ,כולם התלהבו מאד מיוחד,אפשר להכין כל השנה ,לארוחת ערב- הבצק בצורה אחרת (לא דוקא אוזן המן )אפשר גם בלי בצק הטעם והבריאות מיוחד, רק המילוי זה לא הרבה עבודה, וזה טעים
מכמות הבצק הכנתי 32 אוזני המן והם יצאו גדולים ויפים,
לא השגתי עלי תרד אז החלפתי בעלי סלק (עלי תרד תמיד אפשר להחליף בעלי סלק )
כדאי מאד לנסות מומלץ מאד