צילום: שאטרסטוק

מתכון השף – פנה סלמון בטעמים מעודנים – כשר לפסח

אביב הגיע פסח בא ואנחנו מביאים לכם מתכונים מיוחדים שיעשו לכם את הפסח טעים במיוחד

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

באדיבות: אלעד אמסלם שף רשת קפה גרג, המציע, מתכון מעודן, קל להכנה, חגיגי ועשיר בטעמים.

פנה סלמון – מתוך תפריט פסח, שיוגש בסניפים

רכיבים:

 200 גרם פנה כשר לפסח

150 קוביות סלמון

15 גרם עירית קצוצה

5 גרם פטרוזיליה קצוצה

1 גרם גרידת לימון

10 גרם חמאה

1 שן שום קצוצה

רוטב אלפרדו:

150 גרם שמנת מתוקה לבישול

חלב לפי הצורך

20 גרם חמאה

1 כף קמח תפו"א\עמילן תירס

1 גרם אגוז מוסקט

מלח לפי טעם

אופן ההכנה:

ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ 2-3 דקות את הפנה [עדיף להכין כאשר הרוטב מוכן ורק מוסיפים את הפנה]

שמים את החמאה במחבת רחבה, ברגע שנמסה מוסיפים את הקמח תפו"א\עמילן תירס, מערבבים היטב ומסמיכים את הרוטב. מוסיפים את השמנת ומערבבים עם מטרפה מוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.

הכנת המנה:

מחממים מחבת מוסיפים את החמאה ומקפיצים את קוביות הסלמון.

מוסיפים את השן שום, את רוטב האלפרדו ומבשלים כ 3 דקות.

מוסיפים את העירית, הפטרוזיליה וגרידת לימון, מוסיפים לרוטב את הפנה ומגישים

בתיאבון!!

חג שמח

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
5 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

מתכון זה אינו שייך לבני ספרד הנוהגים לא לאכול דג וחלב ביחד

צודק לגבי ההנגה של הספרדים
אבל אפשר להחליף את החלב-בשמנת צמחית

אסור לאכול דגים אם חלב

לכל עמי הארצים רוב תפוצות ספרד לא אסרו ואף לא הזכירו בעיה באכילת דג וחלב. גודלי עולם ספרד פסקו שאין זה כי אם טעות דפוס ומה עוד שלא מוזכר כלל דין זה בשו"ע.. שיהיה לבריאות לכל האשכנזים והספרדים שנוהגים כשו"ע

הן נכון שכך כתבו הש"ך והט"ז בסי' פז, אבל הלבוש שם (ס"ג) העתיק כדברי הבית יוסף שסכנה לאכול כן. וכך כתב הפתחי תשובה (ס"ק ט) שם בשם הבית לחם יהודה להלכה, וכ"כ הפרי מגדים ס"ק ג) מהכנסת הגדולה (אך כתב לחלק שרק בחלב).
מי שכותב עמיהארצים שיבדוק קודם.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture