שבועות של מתיקות

חג השבועות מתקרב ואת עדיין מחפשת את עוגת הגבינה המושלמת? מתכון לעוגה חגיגית במיוחד שתעניק הדר לשולחן חג מתן תורה – עוגת גבינה קלאסית, עם טוויסט של ציפוי שוקולד קראנצ'י, לשילוב טעמים מושלם. והכל כדי שיהיה חג שמח, וטעים במיוחד

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

עלית מגישה: מתכון חג לשבועות
עוגת גבינה נוסטלגית עם פירורי שוקולד
מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר
עבור שוקולד פרה.
עוגת גבינה מושקעת ומרשימה, שלא ישכחו לכם אותה עד השנה הבאה

זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים

לתחתית ולפירורים:
175 גרם (כוס ורבע) קמח
25 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה
1 כף ברנדי או רום

לתוספת לפירורים:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ

למלית גבינה ושוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן
75 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
225 גרם (1 מכל) גבינת שמנת 25-30% שומן
250 גרם (1 מכל) גבינה לבנה 9% שומן
80 גרם (1 קופסה) אינסטנט פודינג וניל
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:
תחתית ופירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה שמים יחד קמח, אבקת קקאו חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים בידיים שמתקבלת תערובת פירורית.
שלב 1: מוסיפים ביצה וברנדי וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים.
משטחים 2/3 מתערובת הפירורים בתוך תבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה.
שלב 2: את יתרת הפירורים שמים בתוך תבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.
אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהבסיס והפירורים מזהיבים לחלוטין.
מצננים לגמרי בטמפרטורת החדר.
לתוך תערובת הפירורים מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ומפוררים הכל יחד לתערובת אחידה. שומרים בקופסה סגורה עד הרכבת העוגה.
מלית גבינה ושוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, או עד שהתערובת נמסה לחלוטין.
מוסיפים לתערובת השוקולד הלבן אבקת סוכר, וניל ומלח וטורפים היטב.
מוסיפים גבינת שמנת, גבינה לבנה ואינסטנט פודינג וניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
בקערת מיקסר נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד שמתקבלת קציפה יציבה.
מקפלים את קציפת השמנת לתוך תערובת הגבינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

שלב 3: יוצקים את התערובת על גבי בסיס השוקולד האפוי, מיישרים את החלק העליון ומקפיאים לפחות 3-4 שעות, עד שהעוגה קפואה לחלוטין.

שלב 4: מפזרים את פירורי השוקולד על גבי העוגה הקפואה ומעבירים למקרר להפשרה 4-5 שעות.
הטיפים שלנו:
• שומרים את העוגה במקרר עד 4-5 ימים בכלי סגור.
• אפשר להכין את העוגה אפילו שבועיים מראש ולשמור במקפיא, עטופה היטב, לפני פיזור הפירורים.
• אפשר לגוון את פירורי הקראמבל על ידי שימוש בשוקולד חלב או לבן.

שטראוס עלית מאחלת לכל בית ישראל חג שבועות שמח!

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

תזהרו מהסוכר הלבן. אין שודד של הגוף יותר ממנו. על שאר החומרים הכימיים כבר איני מדבר כלל…

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture