בתמונות תראו מאנשי שלומנו שואבים מים לאפיית מצות. מדוע הם צריכים להרחיק עד המעיין?
יש לכך הסבר: לשם לישת המצות יש להשתמש במים שנשאבו יום קודם, ולנו בלילה כשהם שאובים. הסיבה: שמירה על קרירות המים שלא יחמיצו את הבצק ממנו אופים את המצות.
האם המים השאובים קרים יותר מהמים שזורמים במעיין ? המציאות מראה שאין זה כך, ובוודאי לא במיכלים סגורים.
פ. חוטט
12 שנים לפני
א. יפה שכותבים כאן טעמים הלכתיים.
ב. האם לא שמתם לב לאדמו"ר מלעלוב צפניה הניבט בצדידת אחת התמונות?
אליהו ג'
12 שנים לפני
המים השאובים לא פחות קרים ממי המעיין (מה גם שהמים השאובים שוהים/לנים בצינורות ובמאגרי המים התת קרקעיים. אין שאיבה בזמן אמת).
אפשר גם להשתמש במי בקבוקים ששהו בלילה.
האם המים השאובים קרים יותר מהמים שזורמים במעיין ? המציאות מראה שאין זה כך, ובוודאי לא במיכלים סגורים.
א. יפה שכותבים כאן טעמים הלכתיים.
ב. האם לא שמתם לב לאדמו"ר מלעלוב צפניה הניבט בצדידת אחת התמונות?
המים השאובים לא פחות קרים ממי המעיין (מה גם שהמים השאובים שוהים/לנים בצינורות ובמאגרי המים התת קרקעיים. אין שאיבה בזמן אמת).
אפשר גם להשתמש במי בקבוקים ששהו בלילה.
בחסידות בעלזא נהגו לברך לשנ הבאה בירשולים הבנויה