זריקת עידוד: מחקר בינלאומי מגלה כי החיסון לשפעת מסייע גם מול הקורונה

ארכיון. צילום: פלאש 90

זריקת עידוד: מחקר בינלאומי מגלה כי החיסון לשפעת מסייע גם מול הקורונה

מהמחקר, שנערך גם בישראל, עולה כי החיסון נגד הנגיף מפחית את הסיכון להתאשפז ב-40%. נתון נוסף מציין כי החיסון מגן גם מפני קורונה קשה עבור מי שאינם רשאים להתחסן עדיין, כמו בני 12 ומטה

כתבות נוספות בנושא:

המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו

מחקר בינלאומי חדש מצא כי נוסף על כך שהחיסון לשפעת מצליח למנוע מחלה וסיבוכים של שפעת, הוא גם מסייע למי שכבר נדבקו בקורונה להפחית את הסיכוי לפתח מחלה קשה וקריטית ולהגיע לאשפוז ביחידה לטיפול נמרץ.

לפי הפרסום הבוקר (ראשון) של רן רזניק ב'ישראל היום', לממצא זה יש חשיבות לאומית, מאחר שבשבועות האחרונים חזרו והתריעו רופאים בכירים, ואף קבינט המומחים לקורונה, כי המחסור החמור במיטות טיפול נמרץ לחולי הקורונה המונשמים מחריף מאוד את התמותה הגוברת בגל הרביעי של המגיפה.

ביום רביעי אחרי סוכות מתכננות ארבע קופות החולים להמשיך במאמצים לחסן נגד שפעת, במקביל לחיסונים נגד קורונה. קופות החולים הזמינו כ-2.5 מיליון מנות חיסון, ועד עכשיו ניתנו רק כ-90 אלף חיסונים מקרב החיסונים שהוזמנו. על פי הנחיות משרד הבריאות, ניתן לקבל את החיסון מגיל חצי שנה ומעלה, עם דגש על אוכלוסיות בסיכון: בני 50 ומעלה, חולים במחלות כרוניות, ילדים עד גיל 12 ועובדי מערכת הבריאות.

המחקר נערך על ידי ארבעה חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מילר שבמיאמי, ובמסגרתו נבדק המידע בכ-75 אלף תיקים רפואיים דיגיטליים של מטופלים מרחבי העולם, בעיקר מארה"ב וגם מבריטניה, איטליה, גרמניה, סינגפור וישראל. במסגרת המחקר, נבדק המידע על מטופלים שלא התחסנו כלל לשפעת, ועל כאלה שחוסנו לשפעת מחצי שנה ועד שבועיים לפני שאובחנו כמאומתים לקורונה. המחקר בדק את התקופה שלפני התחלת מתן חיסוני הקורונה בעולם. המטופלים במחקר נדגמו על פי קטגוריות של גיל, מגדר ומצבים רפואיים כמו סוכרת, מחלות לב והשמנת יתר. החוקרים בחנו התפתחות של 15 תסמינים מרכזיים חמורים של קורונה בטווח של 30, 60 ו-120 יום מרגע האבחון של המטופלים במדגם כחולים.

לפי הפרסום של תוצאות המחקר, נמצא קשר סטטיסטי ישיר בין הסיכון לפתח תסמינים חמורים של קורונה לבין אי-חיסון נגד שפעת. מהמחקר עלה עוד כי אלו שלא חוסנו לשפעת היו בסיכון גבוה ב-40% להגיע לאשפוז ולטיפול נמרץ, ובסיכון כפול בגלל הקורונה לפתח שבץ, פקקת ורידים ותסחיף ריאתי. מסקנות החוקרים היו שקיים אפקט הגנה פוטנציאלי של חיסוני השפעת למי שיידבקו בקורונה, שיכול להועיל גם לאוכלוסיות ללא גישה זמינה לחיסוני הקורונה. בישראל, האנשים שלא יכולים להתחסן לקורונה הם ילדים עד גיל 12, ומנועי חיסון מסיבות בריאותיות.

ד"ר אלכס גורי, יועץ הזיהומים לחטיבת הילדים בבית החולים קפלן ברחובות, אמר כי "לצורך המחקר, החוקרים קיבלו גישה למאגר נתונים של כמעט 75 אלף חולים, ומהם בנו שתי עוקבות, כלומר קבוצות מחקר של כ-38 אלף אנשים שחלו בקורונה.בקבוצה אחת, החולים קיבלו חיסון נגד שפעת בטווח הזמן של חצי שנה לפני מחלת הקורונה, ובעוקבה השנייה – לא קיבלו חיסון לשפעת".

ד"ר גורי ציין: "המחקר הראה שלחולים בקורונה שקיבלו חיסון נגד שפעת בחצי השנה שלפני מחלתם היו פחות סיבוכים של אלח דם (ספסיס), פניות לחדר מיון, אירועי פקקת הוורידים העמוקים ואירועים מוחיים. החולים בקורונה שחוסנו נגד שפעת גם התאשפזו פחות ביחידות לטיפול נמרץ. מאידך, יש לציין שלא נמצא במחקר ממצאי המחקר חשובים, מאחר שבשנתיים האחרונות לא היו מקרי שפעת קשים בישראל, לא הגיעו כאלו אל בתי החולים, ולכן אנשים טוענים ש'למה להתחסן נגד שפעת, שהרי היא לא קיימת'. אלא שצוות הטיפול במחלות במשרד הבריאות החליט להמליץ גם השנה להתחסן נגד שפעת, כי החשש שלנו הוא שבעקבות השנתיים שבהן האוכלוסייה פחות התחסנה נגד הנגיף, עלולה להיות מציאות של התפרצות קשה של שפעת, התפרצות אלימה וקטלנית יותר. אם מתברר שהחיסון מגונן גם מנזקים של הקורונה – אז זו עוד סיבה בעד ההתחסנות לשפעת".

לדברי ד"ר דוד מוסינזון, סמנכ"ל רפואה במאוחדת, "מדובר במחקר רטרוספקטיבי, כלומר מחקר שבודק בדיעבד את הנתונים, ולא כזה שעוקב אחרי מחוסנים מרגע החיסון, והוא אכן מראה קשר בין חיסון שפעת והפחתה בסיבוכי הקורונה. עם זאת, עדיין אין הוכחות לסיבתיות, וחשוב להדגיש כי לא הודגמה הפחתה בתמותה וגם לא הפחתה בהידבקות בקורונה. ללא קשר למאמר, חשוב מאוד להתחסן לשפעת".

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ט' באדר א' ה'תשפ"ב
גדולי תורה ורבני עולם התשובה באו לאחל מזל טוב בחתונת בת הרב יגאל כהן • גלריה
פריצת דרך בהפקת אנרגיה: כור גרעיני ניסיוני בבריטניה שבר שיאים
תיעוד: האדמו"ר מסאדיגורה ירושלים בציון הרשב"י במירון

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture