אכילת הפרי פעם ביום לפחות מפחיתה ב־28% את הסיכון לחלות בסוגי סרטן במערכת העיכול וב־12% את הסיכון לסרטן ריאות • "תוצאות המחקר מוכיחות את הקשר הישיר בין תזונה להפחתת הסיכון לחלות בסרטן"

אכילת תפוחי עץ יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסוגים שונים של סרטן, כך עולה ממחקר חדש ומקיף שנערך באוניברסיטת פרוג'ה באיטליה.

החוקרים סקרו 41 מחקרים שונים שנערכו ברחבי העולם בין השנים 1994־2014. מהממצאים שסוכמו עולה כי צריכה גבוהה, כלומר אכילה של לפחות תפוח אחד ליום, הפחיתה את הסיכון לסוגי סרטן שונים של מערכת העיכול כגון: סרטן הוושט, סרטן המעי הגס, סרטן הלבלב וסרטן הפה ב־28%.

כמו כן, צריכה של תפוח עץ אחד ביום לפחות הפחיתה את הסיכון לסרטן ריאות ב־12%. עם זאת, לא נמצא קשר בין אכילת תפוחים לבין ירידה בסיכון לחלות בסרטן הערמונית. כמו כן, לא התאפשרו עיבודים סטטיסטיים לגבי סוגי סרטן אחרים, שלגביהם נערך רק מחקר אחד בלבד.

המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי לבריאות הציבור ולתזונה "Public Health "Nutrition ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.

מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, אמרה כי "תוצאות המחקר מוכיחות את הקשר הישיר בין תזונה להפחתת הסיכון לחלות בסרטן ומצטרפות להמלצה שלנו לשמירה על אורח חיים בריא, הכולל פעילות גופנית, משקל גוף תקין, תזונה בריאה ומאוזנת, הגבלת אלכוהול והימנעות מעישון".