Olivier Fitoussi/Flash90

מחקר של משרד הבריאות ו'פייזר' קובע: החיסון מוריד מחלה ותמותה בכ-90%

מחקר מעודד: על פי הדיווח לדברי בכירי משרד הבריאות ו'פייזר' החיסון יעיל ב-93.7% נגד מחלה עם תסמינים, 93.3% נגד אשפוז, 93.9% נגד הידרדרות למצב קשה וקריטי בשל קורונה, ו-92.9% נגד תמותה. הנתונים האלה מרמזים כי מי שהתחסן, בעצם, לא אמור להידבק

במחקר נרחב שטרם פורסם ועבר ביקורת עמיתים, קובעים בכירי משרד הבריאות וחוקרים מתאגיד פייזר כי החיסון נגד נגיף הקורונה יעיל מאוד נגד הדבקה, מחלה, מחלה חריפה ותמותה – ולא רק מחלה עם תסמינים כפי שהמחיש הניסוי הקליני של פייזר לפני כמה חודשים. כך פורסם הערב (חמישי) ב'ווינט'.

על פי הדיווח של העיתונאי נדב איל המחקר קובע כי יעילות החיסון נגד הדבקה עומדת על 89.4%. הכותבים, ובהם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, וראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, מסייגים את הנתון הזה, ומסבירים כי מתחסנים נדרשים פחות לבידוד ולכן גם נבדקים פחות, ודרוש מחקר נוסף כדי לבחון את סוגיית מניעת ההדבקה ללא סימפטומים.

במשרד הבריאות מבהירים כי הנתון שנוגע ליעילות נגד הדבקה הוא הפחות ודאי ביחס לאחרים המובאים – החיסון לדבריהם יעיל ב-93.7% נגד מחלה עם תסמינים, 93.3% נגד אשפוז, 93.9% נגד הידרדרות למצב קשה וקריטי בשל קורונה, ו-92.9% נגד תמותה. בניגוד לבדיקות אחרות, במקרה הזה נבדקה רק האוכלוסייה שחלפו שבעה ימים ממועד קבלת החיסון השני שלה. המידע לא היה אישי (על כל מתחסן בנפרד) אלא "מותמם" ואנונימי.

חברות התרופות התמקדו ביעילות החיסונים נגד מחלה עם תסמינים, ולא בדקו אם החיסונים מונעים מאנשים להידבק – ולכן גם להדביק. הנתונים האלה מרמזים כי מי שהתחסן, בעצם, לא אמור להידבק – בהנחה שמדובר בזן הרגיל, או הבריטי, שהם הנפוצים בישראל. המשמעות, כפי שכותבים אנשי משרד הבריאות ופייזר, היא שהחיסונים מעלים את התקווה שיהיה ניתן באמצעותם לשלוט לבסוף במגיפה כולה.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

מעניין איך יש עדיין כ"כ הרבה מתים?
אולי אלו מתים בגלל החיסון כמו האחות מבייח השרון שמתה יומיים אחרי מנת החיסון הראשונה !

הכתבה מוציאה מספק כי כל מבצע החיסונים היה למעשה ניסוי על עם שלם.
ב"ה שזה הצליח.

אז סומכים על הנס או לא ? ?

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו