Amit Shabi/POOL

נתניהו הגיש בקשה לביטול כתב האישום: "לא התקבל אישור היועמ"ש לחקירות"

הפרקליטים מבקשים מביהמ"ש לקיים דיון מוקדם ולהורות לפרקליטות "להציג את אישורי היועץ המשפטי לממשלה לביצוע בדיקות ופעולות חקירה ביחס לכל אחד מהאישומים נושא כתב האישום". בנוסף, עורכי הדין נערכים לאפשרות כי בית המשפט לא ייענה לבקשתם לבטל את כתב האישום

סניגוריו של ראש הממשלה הגישו בקשה לביטול כתב אישום, לאחר שהתברר כי לא התקבל אישור של היועץ המשפטי לממשלה לפתיחת החקירות נגדו. פרקליטי נתניהו טוענים כי סעיף 17 לחוק יסוד הממשלה קובע כי לא ניתן לפתוח בחקירה פלילית הנוגעת לראש ממשלה מכהן אלא לאחר קבלת אישור של היועץ המשפטי לממשלה.

לדבריהם: זו דרישה חוקתית ומשמעות הפרתה שחקירת ראש הממשלה נפתחה בניגוד לדין. יצוין כי כבר חודשים ארוכים שסנגורי ראש הממשלה דורשים שהפרקליטות תציג להם את האישורים שנתן להם היועמ״ש לפתיחה בחקירה נגד ראש הממשלה – אך היא מתחמקת מלהציג אותם. המשמעות, רשויות האכיפה פתחו בחקירה נגד ראש ממשלה מכהן- בניגוד לדין ולחוק יסוד הממשלה, ולכן על פי החוק שיש לבטל את כתב האישום.

צוות פרקליטי נתניהו, בראשות עורכי הדין עמית חדד ובעז בן צור, מבקשים מבית המשפט לקיים דיון מוקדם ולהורות לפרקליטות "להציג את אישורי היועץ המשפטי לממשלה לביצוע בדיקות ופעולות חקירה ביחס לכל אחד מהאישומים נושא כתב האישום". בנוסף, עורכי הדין של ראש הממשלה נערכים לאפשרות כי בית המשפט לא ייענה לבקשתם לבטל לגמרי את כתב האישום ועל כן מבקשים מהשופטים שלכל הפחות יאסרו על הפרקליטות להשתמש בחומרים ובראיות שהושגו בטרם ניתנו אותם אישורים. אם תיענה הבקשה, מדובר בהחלטה דרמטית שכן חלק ארי מהראיות נגד נתניהו הושגו בדרך זו.

בתיק 2000, נטען כי האישור לפתוח בחקירה ניתן קרוב לשנה לאחר שכבר החלו "פעולות חקירה מהותיות", לרבות "חקירת עדים מסביבתו הקרובה ביותר של המבקש (נתניהו), ניסיון לגייס עדי מדינה, הוצאת צווי חיפוש וחדירה – לרבות צווי חדירה שנועדו לאפשר האזנה לשיחות שקיים המבקש עצמו (נתניהו), בעודו מכהן כראש ממשלת ישראל".

בתיק 4000, פרקליטי נתניהו טוענים כי "למעלה מ-250 ראיות, הנוגעות לליבת האישום, נאספו קודם שניתן אישורו הנטען של היועץ המשפטי לממשלה לפתיחה בחקירה". כשלושה חודשים לפני מתן האישור מצד מנדלבליט, בנובמבר 2017, נערכה למשל חדירה לתיבת דוא"ל של שאול אלוביץ' לצורך חיפוש הודעות שעניינן פניות ראש הממשלה או רעייתו לסיקור תקשורתי באתר "וואלה". לדברי פרקליטי נתניהו, "חיפוש זה לא רק שנעשה ללא אישור היועץ המשפטי לממשלה, אלא שהוא בוצע ללא צו חיפוש מתאים". לטענתם, צו החיפוש הראשון שהוצא בתיק

בבקשה נטען כי גם אם המחשב של אלוביץ' היה בידי המשטרה, במסגרת חקירה נפרדת (בזק-יס), נאסר היה עליה לערוך בו חיפוש לגבי תיק 4000, "אלא רק בהתאם לצו ספציפי וביחס לחשדות ספציפיים" – כפי שהמשטרה אכן עשתה בנוגע לטלפון הנייד של ארי הרו בתיק 2000.

פרקליטי רה"מ רומזים כי הפרקליטות מסרה גרסה לא נכונה לבית המשפט, כשטענה בחודש מאי האחרון כי מנכ"ל וואלה לשעבר, אילן ישועה, נחקר לראשונה בנוגע לחשדות נגד שלמה פילבר – בעוד בפועל פעולות החקירה נגעו לראש הממשלה במסגרת תיק 4000, בטרם ניתן האישור.

ישועה נחקר לא פחות משש פעמים בענייני תיק 4000 – בטרם אישר מנדלבליט לפתוח רשמית בחקירה. בסוף דצמבר 2017, למשל, כחודש לפני מתן האישור, כתב חוקר משטרה מזכר בו מצוין כי במסגרת פעולת חדירה לדואר האלקטרוני של ישועה, נעשה חיפוש להתכתבויות בין ישועה לאלוביצ'ים ואנשים נוספים ביניהם "יועצים נוספים של ראש הממשלה". כמו כן, מציין החוקר כי "ביצעתי חיפוש בתיבת האימייל של אילן ישועה למילים: מסוכן, הגדול, שרה, ביבי, בזק".

עוד עולה כי כבר בחודש נובמבר 2017 – כשלושה חודשים לפני האישור לפתיחה בחקירה – אספו חוקרי הרשות לניירות ערך כתבות הנוגעות לנתניהו ורעייתו באתר "וואלה". ברשימה הופיעו בעיקר כתבות הנוגעות לשרה נתניהו, למשל: "שרה נתניהו בבית ספר בלוד"; "שרה נתניהו בטקס לזכר חללי צוק איתן – בניכם הגיבורים של כולנו"; "בעזרת השף – ערב התרמה לקשישים" ועוד.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

נמאס כבר מתפירת התיקים

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו