הצעירה שנפטרה אחרי שאכלה קינוח חלבי במסעדה בשרית, היא אושר דרעי, בת 23 מחצור הגלילית. המסעדה בו אכלה, בעיר ראש פינה. חמישה מעובדי המסעדה, בהם הבעלים והשף, עוכבו לחקירה ונחקרו בחשד לגרימת מוות ברשלנות, אך בהמשך שוחררו למעצר בית.
אכלה קינוח חלבי במסעדה בשרית כשרה – ומתה; חמישה עוכבו לחקירה
לפי החשד, הטבח, כבן 19, שלח את אחד העובדים – בן 16 – לקנות קצפת במקום אחר, לאחר שהקצפת במקום נגמרה. העובד הביא בטעות קצפת חלבית במקום פרווה – מה שגרם למותה. במשטרה בודקים מדוע היא פינתה את עצמה עצמאית לבית החולים ולא הזעיקו לה אמבולנס.
גלית דרעי, האם שאיבדה את ביתה, סיפרה כי היא עבדה במסעדה, וכי הכירו בה את האלרגיה החריפה שהייתה לה למוצרי החלב. "זו מסעדה כשרה למהדרין, היא יודעת שהיא אמורה להיות בטוחה במסעדה הזו, שהיא לא תהיה בסכנה. מה קרה אתמול בלילה אני לא יודעת. הלכה לי הילדה, הרגו לי את הילדה".
"היא התקשרה אלי ואמרה לי 'אמא, אכלתי בטעות קצפת חלבית, אני מרגישה שאני לא נושמת', היא נהגה ועלתה בכוחות עצמה לבית חולים, אני לא יודעת איך היא הצליחה להגיע לבית חולים. אני רק יודעת שהאח אמר שהושיבו אותה במיטה, חיברו אותה לאינפוזיה, ואז היא איבדה את ההכרה. אני הגעתי כמה דקות אחרי, כבר לא נתנו לי לראות אותה, ניסו להנשים אותה, הייתה מחוברת למלא מכונות, למלא מכשירים".
האמא תקפה: "רשלנות, רשלנות, פשוט רשלנות. אם זו מסעדה כשרה למהדרין, והוא נתן שם חלבי לאנשים שאכלו בשר, הוא הכשיל הרבה אנשים. עזוב את הבת שלי עכשיו היא מתה, אבל הוא הכשיל הרבה אנשים אתמול במסעדה, בשביל מה? איך אתה מכניס משהו מבחוץ בלי שמשגיח הכשרות עשה על זה וי?".
מבית החולים זיו נמסר כי "הצעירה הגיעה למיון עם תגובה אלרגית קשה מאוד לחלב, לאחר שאכלה קינוח במסעדה. הרופאים ביצעו בה החייאה במשך קרוב לשעה, אך לא הצליחו להציל את חייה ונאלצו לקבוע את מותה".