David Cohen/Flash90

חבר הצוות מסביר: "לא נכחיד את הקורונה; צריך ללמוד לחיות עם זה"

פרופ' נדב דוידוביץ' התייחס להתפרצות המחודשת של הקורונה בישראל ואמר כי "נצטרך ללמוד לחיות עם המחלה" • "למרות שיש וריאנט שמדביק מאוד, לא נראה קריסה של מערכת הבריאות. יבואו עוד וריאנטים", הסביר את הגישה החדשה

פרופסור נדב דויבוביץ' מאוניבריסיטת בן גוריון, חבר הצוות המייעץ לקבינט הקורונה, שוחח הבוקר (רביעי) עם ענת דוידוב וגולן יוכפז בתוכניתם ב-103FM והתייחס להתפרצות האחרונה של מגפת הקורונה בישראל: "לא נכחיד את המחלה, לכן צריך ללמוד לחיות איתה".

דוידוביץ' התייחס למדדי התחלואה שממשיכים לעלות, ולהחלטות קבינט הקורונה ואמר: "אנחנו צריכים להבין שיש עניין של ניהול סיכונים, שצריך לאזן בין דברים". הוא ציין כי רמת ההתחסנות בישראל גבוה, וכי החיסון יעיל כנגד וריאנט הדלתא שמתפשט במהירות ברחבי המדינה. לדעתו, "לא נראה את קריסת מערכת הבריאות, וזה מאפשר לקחת החלטות שלא הייתה לנו הפריבילגיה לקחת בגלים קודמים".

באשר לחשש מפני חדירת ווריאנטים נוספים לישראל, הבהיר: "יבואו עוד וריאנטים ואנחנו לא נכחיד את מחלת הקורונה. לכן, צריך ללמוד לחיות איתה", אך הרגיע: "הגעה לסגר לא עומדת על השולחן". כמו כן, הוסיף, כי: "חבל שלא הכנסנו את התו הירוק קודם לכן, תו ירוק מרוכך. הממשלה צריכה לסבסד הרבה בדיקות מהירות, יש שאלות לוגיסטיות שמעכבות אותנו".

פרופ' דוידוביץ' ציין כי לדעתו היה צורך להכניס לשימוש את התו הירוק המרוכך מוקדם יותר, אך "חלק מהבעיה היא כלכלית, זו גם הסיבה שהפסיקו את התו לפני. כעת, הממשלה צריכה לסבסד הרבה בדיקות מהירות ויש שאלות לוגיסטיות שמעכבות אותנו".

חבר הצוות המייעץ לקבינט ניסה להסביר כיצד יפעל התו החדש, אשר מחייב באירועים עם למעלה מ-100 משתתפים לבצע בדיקות: "אנשים לא חייבים להגיע לחתונה, הם יכולים לעשות בדיקות לפני כן. צריך להפעיל ברקודים כמו שעושים במקומות בעולם , צריך בכל פינה מקום שאפשר לעשות בדיקות. אני נכנס להרבה מקומות ומראה להם את התו הירוק, מי שאין לו אפשרות כזו, אפשר לעשות בדיקות מהירות ולחכות רבע שעה, אחרי שתי בדיקות אנשים כבר יכינו עצמם מראש".

פרופ' דוידוביץ' התייחס להבדל הגישות בין הדרג המקצועי במשרד הבריאות לבין חברי הקבינט ואמר כי "פותרים את זה בקבלת החלטות, צריך שיהיה כאן קו שמוסבר לציבור שאומר בגובה העיניים שאנחנו חיים עם הקורונה ומקבל החלטות ומייצר יציבות. הדבר הזה מאוד חשוב. כמובן גם מוכנות, בין אם בנושא נתב"ג, רוני נומה מקדם שם את הדברים, שם המשחק זה אינטגרציה".

לסיום, פרופ' דוידוביץ' התריע: "צריך להתכונן לקראת פתיחת שנת הלימודים, הרשויות המקומיות חייבות להיות מעורבות, צריך הרבה יותר בדיקות ונושא של צמצום פערים. אנחנו רואים שבחברה הערבית שיעור ההתחסנות נמוך יותר. יש לנו חיסונים וזה המגן הכי חשוב, אבל הוא לא מספיק".

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו