Hadas Parush/Flash90

המשטרה חשפה הונאה באמצעות אשראי וממליצה: כך תגנו על עצמכם

המשטרה חשפה הונאה באמצעות כרטיסי אשראי בשווי של עשרות אלפי שקלים ובתום חקירה מורכבת ומסועפת של היחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב אשר, הוגש הבוקר כתב אישום נגד תושב הכפר מזרעה בחשד לביצוע ההונאה • כך תשמרו על עצמכם

המשטרה פתחה בחקירה סמויה לפני כחודש, עם קבלת דיווח בדבר חשד לביצוע הונאה באמצעות פרטי כרטיסי אשראי שנגנבו בשווי של מאות אלפי שקלים. מהחקירה עולה, כי בסוף חודש ספטמבר בוצעה הזמנה של עשרות מקרנים באמצעות פרטים של מס' כרטיסי אשראי שונים, מבלי ידיעת בעלי הכרטיסים. ב

על העסק, שחשד שהעסקה אינה כשרה דיווח על כך למשטרה, שבמקביל, כאמור, פתחה בחקירה. שוטרי ובלשי תחנת נהריה בשת"פ חברת האשראי, ערכו כעבור כמה ימים, "מסירה" של הרכוש המוזמן לנקודת מפגש שנקבעה מראש, במסגרתה עצרו לחקירה מיד לאחר קבלת החבילה, את החשוד תושב מזרעה בן 26 בחשד למעורבות במעשה.

בשל מורכבות החקירה הטיל מפקד מרחב אשר – תת ניצב שאול צמח, את החקירה על היחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב אשר (יל"פ). עם התקדמות החקירה, התברר כי פרטי כרטיסי האשראי התקבלו אצל החשוד באמצעות רשת של גניבות פרטי אשראי דרך האינטרנט, כאשר גניבת פרטי האשראי נעשתה באמצעות שליחת הודעה לטלפונים הסלולאריים של המתלוננים שהכילה קישור פיקטיבי הנחזה להיות קישור שהתקבל מרשות הדואר, שאליו נתבקשו המתלוננים להזין את פרטיהם ופרטי כרטיס האשראי שברשותם.

לאחר שהחשוד קיבל את הנתונים מאחר, החשוד, ביצע, כאמור, הונאה בשווי של עשרות אלפי שקלים, מבתי עסק שונים בכל רחבי הארץ, ובסך הכל כלל הרכוש שהוזמן עומד על שווי של עשרות אלפי שקלים. בחיפוש שנערך בביתו של החשוד תפסו השוטרים רכוש רב שנגנב מבתי העסק השונים.

מעצרו של החשוד הוארך מעת לעת והבוקר, כאמור, הגישה נגדו חטיבת התביעות של משטרת ישראל, כתב אישום ובקשה למעצרו עד תום ההליכים, לבית משפט השלום בקריות.

המלצות משטרת ישראל למניעת קורבנות רשת בעבירות "פישיניג":

• לבצע כניסה לחשבונות ואתרים רק באמצעות הלינק הרשמי ובאמצעות האתרים האמתיים והמאובטחים.
• יש לשים לב לזהות השולח.
• אם קבלתם הודעה/מסרון חשוד המבקש לעדכן פרטי תשלום, לעיתים יש לוודא מול החברה השולחת.
• בכל מקרה בו יש ספק, מומלץ להיכנס לאתר הרשמי של החברה מחדש, בדרך המקובלת באמצעות הדפדפן ולא באמצעות הקישור שהתקבל בהודעה.
• מומלץ להוריד תוכנה רק מאתר רשמי.
• יש לשים לב לשורת הכתובת בדפדפן ותשומת לב לכתובת האתר (לעיתים יכולה להיות כתובת נחזית אפילו בשינוי של תו אחד).
• יש לשים לב האם האתר מאובטח. באתר מאובטח בדרך כלל מופיע סמל של מנעול ירוק וכתובת האתר מתחילה באותיות https.
• יש לזכור שפרטי הלקוח/המשתמש הם קבועים עד אשר הלקוח מבקש מיוזמתו לבצע שינוי ככל שיהיה.
• גם אם מתבקש שינוי, תתבקשו לגשת לאתר הרשמי של החברה ולהיכנס משם ולא דרך קישור.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו