ארגון הבריאות העולמי: "מרבית מקרי האומיקרון קלים, יידרשו התאמות קלות בלבד לחיסון"

pixabay.

ארגון הבריאות העולמי: "מרבית מקרי האומיקרון קלים, יידרשו התאמות קלות בלבד לחיסון"

מסר מרגיע באשר ליעילותם של החיסונים ולרמת התחלואה מהווריאנט החדש, נשמע מכיוון ארגון הבריאות העולמי, כאשר גורם בכיר שזהותו טרם נחשפה חושף נתונים מהאינדיקציות הראשוניות: "תקופת הדגירה של אומיקרון לא שונה מכל זן אחר"

גורם רשמי בארגון הבריאות העולמי משדר הערב (רביעי) מסר מרגיע ואומר כי חלק מהאינדיקציות המוקדמות מגלות שמרבית מקרי האומיקרון הם קלים, וטרם דווח על תחלואה קשה בווריאנט. בנוסף טוען הגורם, שזהותו טרם נחשפה, כי כרגע אין ראיות המראות ירידה ביעילות החיסונים מול הווריאנט החדש.

על פי הדיווח לסוכנות הידיעות רויטרס, אמנם חלק מהמוטציות של הנגיף אכן מראות על הדבקה מהירה יותר, אבל לטענתו "אין סיבה להאמין שתקופת הדגירה של אומיקרון שונה מכל זן אחר של הקורונה". לפי הנתונים הראשוניים, כרגע גם לא נרשמים שינויים באחוזי הדיוק של בדיקות ה-PCR לאבחון הנגיף והן נותרו מדויקות.

עוד הוסיף הבכיר, כי החיסונים נותרו יעילים נגד כל הווריאנטים, וביניהם האומיקרון. מסתמן שחברות החיסונים לא יצטרכו לצאת לפיתוח חיסון חדש אלא להתאמות קלות בלבד, אמנם טרם ברור באלו התאמות מדובר, אך האפשרויות כוללות שינוי במינונים או אישור מנת בוסטר, שהוכיח את יעילותו נגד האומיקרון על פי האינדיקציות הראשוניות.

לדבריו, זוהו כבר למעלה מ 40 מוטציות שונות בווריאנט החדש. ומדיווחי ארגון הבריאות העולמי שנמסרו בתחילת השבוע עולה כי על פי הידוע עד עתה, טרם הובהר אם האומיקרון מתפשט במהירות רבה יותר בהשוואה לווריאנטים קודמים. אמנם מספר האנשים שנמצאו חיוביים לאומיקרון עלה בדרום אפריקה, אך טרם נמצא קשר ישיר לכך שמדובר בהדבקה מהירה יותר של הזן או שמדובר בסיבות אחרות. כמו כן, טרם פוענחה רמת קושי המחלה מהווריאנט הנוכחי ביחס לקודמיו.

אמנם ניתן להסיק מנתונים עדכניים המצביעים על עלייה בשיעורי האשפוז בדרום אפריקה שזו תוצאה ישירה של החמרה ברמת קושי המחלה מהווריאנט, אך ייתכן שהדבר נובע מגידול במספר הכולל של הנדבקים. הממצאים הראשוניים נאספו מהאוכלוסיה הצעירה הנוטה באופן כללי ללקות במחלה קלה יותר. בארגון הבריאות העולמי מדגישים כי בירור חומרת המחלה יימשך ימים ואף שבועות, והוסיפו קורונה עלולה לגרום למחלה קשה או מוות מבלי היכר בזן ספציפי, ולכן מניעה היא תמיד האופציה היעילה ביותר להתמגן.

בנוסף, עדויות ראשונות מראות על קיומו של סיכון גבוה יותר להדבקה חוזרת של מחלימים באומיקרון בהשוואה לווריאנטים אחרים. יחד עם זאת, המידע עדיין ראשוני בהחלט, ורק במהלך הימים והשבועות הקרובים, יתבהרו הדברים.

מבחינת יעילות החיסונים, טרם הובנה מהי מידת ההגנה שלהם מול האומיקרון ובארגון הבריאות העולמי ממליצים להמשיך לבצע ריצופים גנטיים לאיתור האומיקרון וזנים אחרים, ולהמשיך להקפיד על הנחיות ההיגיינה, ריחוק חברתי, עטיית מסכות וחיסונים.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו