לאחר צפירת הארגעה: פיתוח חיסון בתוך 3 חודשים – איטי מדי

Olivier Fitoussi/Flash90

לאחר צפירת הארגעה: פיתוח חיסון בתוך 3 חודשים – איטי מדי

נתונים שמגיעים מבריטניה, מעלים חשש כי הזן אכן מדבק מאוד גם בקרב מחוסנים. לא ברורה מידת חומרת התחלואה שבה לקו מחוסנים. מומחים חולקים על קביעתו של מנכ"ל פייזר כי ניתן לפתח חיסון המתאים לאומיקרון בתוך מאה ימים בלבד

מומחים מזהירים כי וריאנט האומיקרון של נגיף הקורונה עלול "להכות בעולם" ולהפוך לזן הנגיף הנפוץ ביותר, כשהוא גורם למיליוני הדבקות בהתפרצות שתימשך בין שלושה לשישה חודשים.

ד"ר לאונג הו-נאם, מומחית לווירולוגיה בארצות הברית, סיפרה לרשת החדשות המקומית סי.אן.בי.סי כי המאמץ לפתח חיסון המותאם לזן החדש עלול להתגלות כמיותר שכן בזמן שייקח לפיתוח החיסון המותאם, הווריאנט כבר "יתפשט בעולם כזן הדומיננטי של הנגיף". דבריה של המומחית מכוונים לטענתו של מנכ"ל חברת פייזר אלברט בורלא כי ניתן לפתח חיסון המתאים לאומיקרון בתוך מאה ימים בלבד.

"זה רעיון נחמד, אך הוא לא מעשי. לא נצליח להחיש את הגעת החיסונים בזמן ועד שהם יגיעו, למעשה כמעט כולם כבר יידבקו באומיקרון בשל נתוני ההדבקה הגבוהים שאנו רואים", אמרה ד"ר לאונג לרשת החדשות האמריקנית.

דבריה של המומחית מתחברים לממצאים מדאיגים העולים מבריטניה, שם דווח כי קצב ההדבקה בווריאנט החדש מכפיל את עצמו בתקופה הקצרה משלושה ימים. מה שמדאיג במיוחד הוא שהנתון דומה לזה שאובחן בדרום אפריקה, המדינה הראשונה בה התפשט הזן, אך בניגוד לדרום אפריקה, בריטניה היא מדינה בה רוב האוכלוסייה מחוסנת. המומחים חוששים שנתונים אלו מצביעים על יכולת מוגדלת של הווריאנט להביא להדבקה בקרב מחוסנים.

גורם ממשלתי בכיר המעורב במדיניות ההתמודדות עם הקורונה אמר: "אנחנו בממשלה לא חושבים שיש סיבה להוריד את העיניים מהסיכון הזה. יש חשש משמעותי לפגיעה נרחבת בילדים ועליה מטרידה מאד בתחלואה בבריטניה. אלה חלק מהסיבות שאנחנו מוטרדים מאד בממשלה מהווריאנט החדש. יש בחלק מהמקומות תחושה שהיתה תבהלת שווא מהווריאנט אבל עוד מוקדם מאד לקבוע".

בתוך כך, בהלת האומיקרון הובילה לשינויים בתנאי הכניסה לשורה של מדינות ובראשון, ארה"ב והממלכה הבריטית שמשנות את דרישות הכניסה אליהן כבר מהשבוע. החל מאתמול תהיה חובה לבצע בדיקת קורונה יום אחד לכל היותר לפני הטיסה לארה"ב.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו