Avshalom Sassoni/Flash90

מחלוקת בקואליציה על "חוק ברקת": מעוניינים בליבוי סכסוכים פנימיים בליכוד

סער, לפיד וליברמן אינם מעוניינים לקדם את החוק כדי להרבות דמוקרטיה במפלגה היריבה, ותמיכתם נובעת בעיקר בשל התקווה שקידומו יגרום לליבוי סכסוכים פנימיים בליכוד. מנגד, כחול לבן, העבודה ומרצ דורשים לדחות את הדיון בחוק

"חוק ברקת" של ח"כ דודי אמסלם מהליכוד מחדש את המריבות הבלתי פוסקות בתוך הקואליציה. החוק שצפוי לעלות הבוקר (שני) בוועדת שרים לחקיקה הוא תיקון לחוק המפלגות, שמגביל את סכום גיוס התרומות של נבחר ציבור ובני משפחתו לצורך פעילות פוליטית ל-100 אלף שקלים בשנה.

לפי הדיווח ב'וואלה', כחול לבן, העבודה ומרצ דורשים לדחות את הדיון בחוק עד לקיום דיון מעמיק ומסודר של כל סיעות הקואליציה על שינויים בחוקי בחירות. ומנגד, יש עתיד, תקווה חדשה וישראל ביתנו מעוניינים לקדם את החוק שמביא לתסיסה פנימית בתוך יריבתם – הליכוד.

החוק החדש אותו מקדם ח"כ אמסלם נחשב לחוק שמכוון אישית נגד ח"כ ניר ברקת, שמתכוון להתמודד בעתיד על ראשות הליכוד, והשקיע עד היום הון עצמי רב ביועצים, פרסום כנסים וקמפיינים בפריימריז במפלגה. ברקת אף מוביל בהרבה סקרים על הנהגת הליכוד.

בכיר הליכוד לשעבר ויו"ר תקווה חדשה, שר המשפטים גדעון סער, מעוניין כאמור לקדם את החוק, וכך גם יו"ר יש עתיד יאיר לפיד ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. השלושה אינם מעוניינים לקדם את החוק כדי להרבות דמוקרטיה במפלגה היריבה, ותמיכתם נובעת בעיקר בשל התקווה שקידומו יגרום לליבוי סכסוכים פנימיים בליכוד.

כאמור, לא כל חברי הקואליציה מעוניינים לשנות את חוק הבחירות. בכחול לבן, העבודה ומרצ מתנגדים לקידום החוק בגרסתו הנוכחית וגורמים בכחול לבן אומרים כי גם אם יש מקום להגבלת גיוס תרומות, מדובר בחוק "פרסונלי ודרקוני".

בכחול לבן גייסו את העבודה ומרצ לחזית משותפת לדחות את קידום החוק עד לדיון מסודר של הקואליציה. בין השאר, הם נאחזים בסעיף בקווי היסוד של ההסכמים הקואליציוניים, שקובע שיוקם צוות היגוי בהשתתפות כל סיעות הקואליציה לבחינת שינויים בשיטת הבחירות ותיקוני חקיקה בחוק דרכי תעמולה.

אם בסופו של דבר תעלה ההצעה להצבעה, בכחול לבן ובעבודה צפויים להצביע נגד. יחד עם זאת, מדובר רק בשניים עד שלושה שרים מתוך 12 החברים בוועדת השרים לחקיקה, וסער יוכל להעביר את החוק על אף התנגדותם.

אם החוק יאושר בוועדת שרים לחקיקה הוא צפוי לעלות בהמשך היום גם בסיעת הליכוד ולעורר גם שם סערה פנימית. נתניהו נחשב למי שצפוי לתמוך בחוק של אמסלם, וכך גם בכירים אחרים בליכוד שמעוניינים להחליש את כוחו והשפעתו של ברקת. לפי ההערכה בליכוד, יינתן חופש הצבעה סיעתי, אך מרבית הח"כים צפויים לתמוך בחוק.

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו