David Cohen/Flash90

"המים מהווים סכנה לבני אדם": חשש לזיהום מי הכינרת בעקבות שפעת העופות

בשל זרימת המים מהאגמון אל הכינרת, המים זוהמו ומהווים סכנה לבני אדם • לטענת המומחים, אין דרך לטפל בזיהום במי הכינרת מלבד להזהיר את הציבור הרחב • המגפה התגלתה בלול בעמק יזרעאל ולראשונה עופות דורסים חלו

בשל תמותת העגורים משפעת העופות באגן ההיקוות של הכינרת – אגמון החולה, יו"ר ועדת הכינרת ומי שכיהן בעבר כראש המעבדה לחקר הכינרת, פרופסור משה גופן, אומר כי יש חשש מזיהום מי הכינרת, כך פורסם הערב (חמישי) ב'כאן חדשות'.

לאחרונה דווח על תמותת יותר מ-5000 העגורים, חלקם בתוך מימי אגמון החולה, בעקבות שפעת העופות. לדברי הפרופסור, "בשל זרימת המים מהאגמון אל הכינרת, המים זוהמו ומהווים סכנה לבני אדם". לטענתו אין דרך לטפל בזיהום במי הכינרת מלבד להזהיר את הציבור הרחב כי שפעת העופות עלולה להיות מסוכנת לבני אדם.

בתחילת השבוע הזהירה המדענית הראשית במשרד להגנת הסביבה, נגה קורנפלד שור, מפני חומרת המצב: "זה אירוע יוצא דופן בקנה מידה עולמי. החשש הגדול – שהנגיף, שנוטה להרבה וריאנטים, יעשה שינוי כמו הקורונה ויהיה מדבק בין בני אדם", אמרה בריאיון ל'כאן רשת ב'.

"כמעט מיליון תרגנגולות הומתו", סיפרה פרופ' קורנפלד שור. "בחודשים הקרובים נדרש לייבוא של ביצים כדי למנוע מחסור. יותר מ-5,000 עגורים מתו. בימים האחרונים נמצאים גם פגרים של שקנאים ולבניות. מי שמנהל את האירוע כעת הוא המועצה לבטחון לאומי".

היום התגלתה המגפה בלול בעמק יזרעאל. כ-5,500 תרנגולות מטילות יושמדו בלול. כמו כן, המגפה התגלתה לראשונה בקרב עופות דורסים: בז בירושלים ובז נוסף בקיבוץ בעמק החולה.

מאיגוד ערים כינרת נמסר, כי מתחילת התפרצות שפעת העופות באגמון החולה, נמצאים צוותי איגוד ערים כינרת, בקשר הדוק עם צוותי רשות המים, רט"ג ומשרד החקלאות. בכדי לעמוד על איכויות המים הזורמים, דגמו היום רשות המים ומשרד הבריאות מספר מוקדים- באגמון בנהר הירדן (גשר הפקק , גשר אריק) וכן בחופי הכינרת. התוצאות שהתקבלו בכל נקודות הדיגום, כולל בכינרת- לא הצביעו על הימצאותו של וירוס שפעת העופות במים שנדגמו. "רשות המים ומשרד הבריאות ימשיכו בניטור במהלך השבוע הבא, ויעדכנו בממצאים ככל שיהיו", נמסר.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו