דבייבה וברנע. צילום: רועי אברהם, לע"מ, ויקיפדיה

דיווח: ראש ממשלת לוב נפגש עם ראש המוסד בירדן

מספר כלי תקשורת בלוב ובסעודיה דיווחו כי עבד אל-חמיד דבייבה ודוד ברנע דנו בשיתוף פעולה ביטחוני בין ישראל ולוב ובסוגית נרמול היחסים. לשכת רה"מ לוב הזמני הכחישה את דבר הפגישה וייתכן שהדיווחים נועדו לפגוע במוניטין של המועמד בבחירות

כלי תקשורת בלוב ובסעודיה מדיווחו הערב (רביעי) כי ראש הממשלה הזמנית בלוב, עבד אל-חמיד דבייבה, נפגש עם ראש המוסד הישראלי, דוד ברנע, ובכירים ישראלים נוספים במהלך ביקורו בירדן.

לפי הדיווחים, השניים דנו בשיתוף פעולה ביטחוני בין ישראל ולוב ובסוגית נרמול היחסים. למרות הדיווח, בלשכתו של דבייבה הכחישו את דבר הפגישה. למרות הדיווחים, חשוב לציין כי ייתכן שהדיווחים המתפרסמים בכלי תקשורת סעודיים נועדו לפגוע במוניטין שלו לאור העוינות כלפי ישראל במדינה

כזכור, בחודשים האחרונים דווח מפי גורמים בכירים בלוב המקורבים למועמד המוביל לנשיאות המדינה, הגנרל ח'ליפה חפתר, כי המדינה הערבית מתקרבת לנרמול יחסיה עם ישראל. חפתר התבטא לאחרונה בכמה הזדמנויות בדבר רצונו להגיע לנורמליזציה עם ישראל, והכריז כי יפעל לשם כך אם ייבחר לנשיאות בבחירות שייערכו ב-24 בדצמבר.

גורם במטה של חפתר צוטט בדיווח של דניאל סיריוטי ב'ישראל היום': "כרגע, דיבורים על ישראל עלולים לפגוע בסיכוייו לנצח – בגלל העוינות המסורתית של הציבור בלוב לישראל". עוד דווח כי שני המועמדים המובילים לנשיאות שכרו את שירותיו של אותו יועץ תקשורת ישראלי בכיר – בעל ניסיון עשיר בניהול מערכות בחירות במדינות באפריקה, במזרח אירופה ובבלקן. המועמדים הם הגנרל ח'ליפה חפתר וסיף אל-אסלאם קדאפי – בנו של הרודן מועמר קדאפי, שנרצח בלינץ' שביצעו בו מורדים אסלאמיסטים.

חפתר מייעד לבנו סדאם תפקיד בכיר בממשל הלובי אם ייבחר, וזוכה לתמיכת ארה"ב, מצרים, סעודיה וגורמים מערביים נוספים, אך מתברר כי גם בכינון יחסים עם ישראל הוא תולה תקוות רבות. "רק הסכם נורמליזציה עם ישראל, שיביא לצירופה של לוב להסכמי אברהם, יוכל להביא להוצאתה לפועל של התוכנית לשיקום לוב, הנאמדת במאות מיליארדי דולרים", אמר למקורביו.

לדבריו, שאיפתה של לוב לזכות לסיוע מצד הקהילה הבינלאומית מחייבת שינוי כיוון מצד הנשיא שייבחר והממשל שיגבש סביבו. הצטרפות להסכמי אברהם עשויה, לגישתו, לסלול עבור לוב את הדרך חזרה אל משפחת העמים – וכך להשיג את הסיוע הנדרש, בדמות הלוואות כספיות מקרן המטבע הבינלאומית ותמיכה מדינית-פוליטית מארה"ב ומהאיחוד האירופי.

גורם במטה הבחירות של חפתר אמר כי "עדיין מוקדם לדבר על הסכם נורמליזציה עם ישראל וכיצד הוא ייראה. קודם כל שהגנרל חפתר אכן ייבחר, ואנחנו בטוחים שייבחר. אולם לפי שעה, אין לנו עניין להעלות על סדר היום את נושא היחסים העתידיים עם ישראל, כיוון שבקרב הציבור בלוב יש עוינות מובנית ומסורתית כלפיה. כרגע, הדיבורים האלה רק עלולים לפגוע באלקטורט של חפתר ולהזיק לסיכוייו לזכות בבחירות".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו