הסיוע המסיבי לנפאל: מאז האסון שיגר צה"ל 5 מטוסי תובלה עמוסים בציוד מגוון

האחראי על מבצע התובלה מספר על המאמצים הכבירים: "מדובר בציוד בסדר גודל של קרוב ל-200 טון, שמתחלק לציוד רפואי, ציוד של יחידת החילוץ הארצית של פיקוד העורף, וציוד לוגיסטי שנועד לצוותים שהולכים לעבוד בשטח במשך שבועיים בערך"

היום בצהריים (ג') נחת מטוס אל על ששב מנפאל ועל סיפונו 216 ישראלים שחולצו מהריסות רעידת האדמה הקשה שפגעה במדינה בשבת האחרונה. מבחינת דוד חן, ראש חטיבת הפעלה ושליטה באגף מבצעים לוגיסטיים ונכסים במשרד הביטחון, זהו ציון דרך משמעותי בפעולות החילוץ המאומצות שבהן מעורב המשרד מאז האסון.

חן, שעובד מרגע האסון מסביב לשעון יחד עם גדעון גופר, הממונה על שינוע מכס ותובלות באגף, מסביר שלמרות שהמשימה הזו הוכתרה כהצלחה, הדרך עדיין ארוכה.

nepalלפני ההמראה. המטוס החמישי מועמס בציוד הצלה וציוד רפואי

"אחד הדברים הראשונים שעשינו, אחרי סדרת הערכות מצב בהולות שערכנו יחד עם משרד החוץ, צה"ל ופיקוד העורף, זה להפעיל את הנספח שלנו בהודו", מספר דוד חן. "הטסנו אותו לקטמנדו שיהיה עוגן וחלוץ ראשוני בשטח. במוצאי שבת אחרי חצות הטסנו צוות מצומצם שיבצע הכנות לקליטת הגוף העיקרי, והמבצע בעצם התחיל להתגלגל, כשלתמונה נכנס גופר האחראי על השינוע והחל לנהל את כל נושא ההמראות, נחיתות וכדומה".

קרא עוד:
[postim]

לדברי חן, זה נושא מאוד מורכב, מסובך ורגיש – "מטוסים, משקלים, נקודות המראה, זמני המראה, תיאומים מול מדינות לגבי נחיתה ומסלולי טיסה, וכל העבודה המאומצת הזו אפשרה בין היתר את הנחיתה המוצלחת היום בצהריים בנתב"ג".

יותר מ-280 איש לוקחים חלק במשלחת החילוץ

תפקידו של משרד הביטחון בתוך מערך ההצלה הוא לספק את המעטפת הלוגיסטית למשלחת ולוודא, כאמור, שהשטח מוכן ל
קליטתה. מאז האסון יצאו מישראל חמישה מטוסים עמוסים בציוד מסוגים שונים, כשהאחרון בהם המריא אתמול בערב.

"מדובר בציוד בסדר גודל של קרוב ל-200 טון, שמתחלק לציוד רפואי, ציוד של יחידת החילוץ הארצית של פיקוד העורף, וציוד לוגיסטי שנועד לצוותים שהולכים לעבוד בשטח במשך שבועיים בערך", מסביר חן. יותר מ-280 איש לוקחים חלק במשלחת החילוץ.

nepal2"לפחות עוד שבועיים של עבודה". דוד חן עם אלוף פיקוד העורף יואל סטריק

לדברי חן, המשימה הנוכחית היא להמשיך לתמוך בעבודות החילוץ, כשברקע מתכוננים לכל תרחיש אפשרי ומכינים עתודות למקרה שיידרש סיוע נוסף.

630991pic_C

630984pic_C

630977pic_C

630956pic_C

630942pic_C

631012pic_C

משלחת ארגוני ההצלה: "ידע מקצועי וניסיון רב מאירועים קודמים"

במקביל למשלחת הצבאית הגדולה, גם משלחת ארגוני ההצלה במסגרת קרן ישראלייף עובדת מסביב לשעון באיתור, חילוץ וסיוע לנפגעים במדינה החרבה למחצה. מיד עם הגעתם אמש לאזור האסון, חברו אנשי זק"א, איחוד הצלה ופירסט לשגרירות הישראלית ולבית חב"ד וקיבלו מספר משימות בעניין הישראלים הנעדרים. צוות נוסף של מחלצים שנחת היום פועל להקמת מרפאה בכפרים מרוחקים.

אחת המשימות שקיבלו היום חברי המשלחת היא חילוץ 10 מטיילים ישראלים שנתקעו במנזר קאפון באזור קטמנדו. הצוות הגיע אליהם ברכבי שטח  ופינה אותם לבית חב"ד בעיר כשמצבם טוב. בדרך יצרו המטיילים קשר עם משפחותיהם הדואגות בארץ.

IMG-20150428-WA0060

בנוסף, משלחת החילוץ פועלת בתיאום עם הצבא הנפאלי בחילוץ נפגעים מבין ההריסות ובסיוע רפואי לאוכלוסייה הנפאלית שנפגעה קשות.

מתי גולדשטיין מפקד היחידה הבינלאומית של זק"א וחבר המשלחת, אומר כי "האסון פה בסדר גודל ענק, רחובות שלמים קרסו וישנם נפגעים רבים". גולדשטיין מסביר כי כרגע משימתם היא להגיע בכל דרך לישראלים שעדיין מנותקי קשר.

"בשלב זה אנו מבצעים משימות ובמקביל יוצאים לכפרים ומקומות שעדיין המחלצים לא הצליחו להגיע אליהם", מספר גולדשטיין. "חברנו לצבא המקומי וזה נותן לנו את האפשרות להגיע לכל זירה ולפעול בה. חברי המשלחת תורמים רמות לאנשי הצבא המקומי עם הידע המקצועי והניסיון הרב שצברנו בעבר באירועים דומים".

IMG-20150428-WA0038

IMG-20150428-WA0062

IMG-20150428-WA0066

IMG-20150428-WA0076

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו