אלפחורס הן עוגיות סנדוויץ ארגנטינאיות קטנות רכות ונימוחות שממולאות בריבת חלב. יש להן מראה מפתה, נימוחות מענגת ואופן הכנה שדורש בעיקר סבלנות בגלגול.

מקור השם הספרדי אלפחור במילה הערבית אַל-פָאחִ'ר ׁ(الفَاخِر) שפירושה "המשובח". לעתים נתפסת בעברית צורת הרבים הספרדית אלפחורס (Alfajores) כצורת היחיד (בדומה לבורקס.), והיא מקבלת ריבוי כפול – אלפחורסים.

הנה לפניכן מתכון קל להכנה, ואפילו,אם את ממש רוצה להשקיע, מתכון לריבת חלב למילוי.

מומלץ לשמור את העוגיות במקרר, ולהוציא כ 30 דקות לפני ההגשה שיתחממו לטמפ' החדר.

עוגיות האלפחורס טעימות יותר יומיים שלושה לאחר האפיה, כאשר הן מתרככות מעט.

אלפחורס

אז מה צריך?

200 גר' חמאה רכה

11/2 כוסות סוכר

2 ביצים שלמות

2 חלמונים

מעט קליפת לימון

2 כפיות אבקת אפיה

400 גר' קורונפלור

11/2 כוסות קמח

למילוי

ריבת חלב

 

100 ג'ר קוקוס טחון

ומה עושים?

להקציף חמאה וסוכר עד לתערובת חלקה, להוסיף ביצים להקציף לתערובת אחידה להוסיף קליפת לימון , קמח, אבקת אפיה וקורנפלור , להקציף בזהירות (הקורנפלור עף לכל מקום) בשלב הזה כדאי ורצוי לעבור ללוש בידיים, הבצק רך ונעים למגע כאשר הבצק אחיד, לתת לו לנוח כשעה.

אלפחורס הכנה

לחלק את הבצק ל 3 , לרדד כל חלק לעלה לא דק מידי ולקרוץ עיגולים לא גדולים ( בזמן האפיה העיגול גדל בעוד חצי גודל לערך) להניח בתבנית עם נייר אפיה במרווחים, לאפות כ– 15 דקות לערך, העוגיות צריכות להשאר בהירות, להוציא מהתנור לקרר ולהתחיל במלאכת ההרכבה.

 

לקחת עיגול אחד, למרוח בחלק החלק שלו ריבת חלב לא הרבה ולא מעט, ככה שתטעמו את ריבת החלב ותהנו, לקחת עיגול נוסף לסגור כמו סנדוויץ למרוח מסביב בתפר של העוגיות מעט ריבת חלב ואז לגלגל את העוגיה בקוקוס, כך להמשיך עם כל העיגולים.

וכאן, מתכון לריבת חלב, מעשה ידייך להתפאר!

למתכונים נוספים לחץ כאן