באדיבות המצלם

ב"איחוד בני הישיבות בארץ ישראל" השלימו את ההיערכות לתכנית "מסילות" בבתי המדרש השכונתיים

התכנית שפועלת לאורך כל ימות השנה בעידודם וברכתם של מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א ובשיתוף ארגון "משכני" נכנסת כעת לישורת החורפית במוצאי השבת הממושכים בהם הוגים בני הישיבות בתורה במסגרת התכנית של ה"איחוד הארצי"

כתבות נוספות בנושא:

ב"איחוד בני הישיבות בארץ ישראל", ארגון הגג התורני לבני הישיבות, השלימו את ההיערכות לתכנית "מסילות" שהכתה הדים בחודשים האחרונים בהיכלי בתי המדרש בשכונות ירושלים, לקראת זמן החורף, עם בואם של מוצאי השבתות הממושכים המיועדים קודש לה' ותורתו במסגרת התכנית,  שנהגתה למען בני הישיבות ופועלת לאורך כל ימות השנה ונחלה הצלחה מסחררת בעידודם וברכתם של מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א המדריכים את דרכו של "האיחוד הארצי" ובסיוע עיריית ירושלים בראשות ראש העיר מר משה ליאון ובהובלת סגן ראש העיר ומחזיק תיק תכנון ובניה הרב אליעזר ראוכברגר,יו"ר דגל התורה בירושלים.

תוכנית מסילות יצאה לדרך בשנה שעברה לאחר שבאיחוד בני הישיבות פנו ביוזמה תורנית ליצירת קשר שוטף ורציף, פנימי ועמוק עם בני הישיבות, כאשר לב התוכנית הינה קשר אמיתי בין חברי הקבוצה למדריך, קשר המבוסס על לימוד משותף ושיח בנושאים ברמת עומק, שעתיים של שיח משותף עם אברך, בהבנה של ראש של בחור צעיר, בנעימות ובאווירה טובה. כאשר מטרתה קשר ידידותי אך סמכותי, שנבנה בין אברך מהקהילה לבין הבחור, דרך חיבור בדיבור בענייני עבודת ה', לימוד חווייתי משותף, ובמיוחד שזה בצירוף של גדולה לגימה שמקרבת את הלבבות. התכנית פועלת בשילוב עם ארגון "משכני" לבני הנעורים.

מסגרת 'מסילות' הינה ייחודית לכל קבוצה וקבוצה, כאשר הרעיון הוא גיבוש קבוצת בחורים משכבת גיל מקבילה, אך לא מישיבה אחת, שנפגשים אחת לשבוע, ומשתתפים בשיעור בנושא הקרוב ללב הבחורים, או ועד בענייני השקפה וכדו'. השיעור נמסר על ידי אברך אשר מבין בנפש הבחור והינו בעל רמה תורנית. במהלך המפגש מחולק כיבוד עשיר ומתנהל שיח בנושאים הנוגעים לחיי עולם הישיבות.

מסגרות אלו שונות מקבוצה לקבוצה, יש בהם שלומדים גמרא ופוסקים ויש מקומות שמוסרים בהם מוסר בצורה קבוצתית חווייתית, יש קבוצה העורכת סדנא משותפת, כאשר המכנה המשותף הוא הקשר שנוצר בין הבחורים, וקשר שנוצר בין המג"ש לבחורים במסגרת לא פורמלית.

קשר זה נמשך כל השבוע כיון שהקשר הוא קהילתי, הבחורים מאד נהנים מקשר זה ושמחים לבוא כל שבוע. יצויין כי הפרויקט נחל הצלחה כבירה כאשר בכל שכונות העיר ירושלים פועלים למעלה מ-20 קבוצות 'מסילות' אשר מתכנסים מידי מוצאי שבת, כאשר גם מצד הרבנים ניכרת התלהבות רבה על התוכנית שמצד אחד פשוטה אך בד בבד עוצמתית בתכונותיה.

כאן המקום להזכיר כי בסיכומו של קיץ מלא במפגשי העשרה ולימוד משותף הוחלט בהנהלת 'האיחוד הארצי' לצאת ליום של הוקרה וגיבוש בין הבחורים והמגידי שיעורים, ואכן היה זה אירוע רב רושם, כאשר מאות בחורים השותפים לתכנית הזו יצאו באסרו חג של סוכות, החל משעות הצהרים לכיוון חניון נס הרים, שם נערכה אטרקציה מיוחדת במינה, שמהותה תוכנית חברתית משותפת הבחורים והמגידי שיעורים בצוותא חדא, והעצמת החיבור בין משתתפי הקבוצה יחד עם המגיד שיעור, כשהבחורים מציינים בסיפוק כי אכן הדבר גרם להם לקווי מחשבה חדשים ומעניינים, כאשר הרבנים המשתתפים סיכמו את פעילות הקיץ שעבר ונערכו לקראת התוכניות החדשות בחורף הקרוב. לאחר מכן יצאו מאות הבחורים לבריכת מסילת מציון לשחייה לילית וארוחת ערב בשרית, כשלאחר מכן נערך במקום זיץ מרגש שסחף את הבחורים, לשירי כמיהה והתעוררות לאורך הלילה, בשירי רגש, שירה הפותחת את הלב.

במקום אף היה דבר מיוחד התופס את העין, כאשר בעלון שיצא במיוחד לערב זה, הופיעה שאלה תורנית מאת הרה"ג ר' אריה פרידמן שליט"א ר"מ בישיבת באר התורה, שהגיע להשתתף באירוע ועשרות בחורים בני עליה עמדו סביבו והתווכחו בלימוד, בניסיון לתרץ את השאלה שנשאלה, כאשר העונים נכונה זכו במלגה מכובדת.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

אבל כבד באשדוד: מרת חנה כהן ע"ה נפטרה אחרי חודשיים של התמודדות עם המחלה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
במהלך כיבוש הבופור: שני מחבלים צצו לפתע במרחק לא רב מהלוחמים
עשרות עוכבו מול בית השופט סולברג; מעל 60 יובאו היום להארכת מעצר
המהפכה של קשת טורס בגאורגיה: מה מחכה לכם במלון ה-5 כוכבים החדש בבטומי?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שר הביטחון: ההסכם עם לבנון הוא הישג גדול; "האופוזיציה צריכה להתנצל"
בן גביר נגד הפסקת האש עם לבנון: "טעות חמורה; חיזבאללה רק יתעצם"
עונת החתונות החלה רשמית: 101 יתומים ויתומות מתחתנים בימים אלו!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתיווך ארה"ב: ישראל ולבנון הסכימו על הפסקת אש מלאה; אלה התנאים
ח"כ אזולאי: "מקווה שרה"מ והשרים יגנו בקול ברור גם את מעצר בני התורה"
הטעות של ה-S&P 500: למה החיסכון שלכם לחתונות הילדים בסכנה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בג"ץ פסק פה אחד: יבוטל האיסור על ביקורי הצלב האדום אצל אסירים ביטחוניים
נציג חדש בוועדה: חבר הכנסת יצחק גולדקנופף נבחר כנציג הכנסת לוועדה לבחירת דיינים.

הכתבות המעניינות ביותר

אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו
"זה לא התחיל עדיין": האזהרה הדרמטית של מרן רה"י הגרמ"ה הירש על רדיפת בני הישיבות
הסיעות החרדיות מצטרפות: אלימות היא לא דרכה של תורה, אך הפסקת הרדיפה היא חובה
סיכול טרור בדרום: צה"ל חיסל מחבלי חמאס וגא"פ שפעלו נגד כוחותינו ברצועה
גרסאות סותרות במפרץ עומאן: איראן טוענת שפגעה בספינה אמריקאית, בארה"ב מכחישים
כינוס 'חומת הבית' לשמירה והגנה מפגעי הטכנולוגיה בחצה"ק סטריקוב

חדש באתר

אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
צילום מסך 2026-06-04 090359
במהלך כיבוש הבופור: שני מחבלים צצו לפתע במרחק לא רב מהלוחמים
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
WhatsApp Image 2026-06-03 at 22.25
עשרות עוכבו מול בית השופט סולברג; מעל 60 יובאו היום להארכת מעצר

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור
IRON SWORDS WAR
פרסום ראשון: גם משרד העבודה נכנע - בשנה הבאה ילדים חרדים לא יקבלו סבסוד
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית
IMG-20260520-WA0004
בעקבות הנחיית המפכ"ל לעצור עריקים - ארגון 'אמת ליעקב' באיום חסר תקדים | פרסום ראשון

גלריות

החתן בן הרב חיים דוב הלפרין בן האדמו''ר מוואסלוי הכלה בת הרב משה נתן לעמבערגער  (7)
שמחת החתונה בחצרות בוהוש - וואסלוי - מאקאווא
כפר סבא חגיגות 70 לשליח חב''ד - הרב יואל ימיני צילום דוב בער הכטמן (77)
כפר סבא: חגיגות 70 לשליח חב"ד הרב יואל ימיני
שמחת נישואי נכד האדמו''ר מפינס קרלין צילום א.פ
שמחת נישואי נכד האדמו"ר מפינסק קארלין
שמחת בית זוועהיל - נדבורנא לונדון - קנין תורה (2)
שמחת בית זוועהיל - נדבורנא לונדון - קנין תורה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture