"וירא בסבלותם": רבני מונסי התכנסו והחליטו איך יצמצמו הוצאות דרסטית

"כשם שההשכלה מחקה בשעתו ערים שלמות מכלל ישראל ומלחמת החרמה שניהל החתם סופר זי"ע הצילה את שארית ישראל, וכשם שכינוס כלל ישראל הציל את העם מהחורבן הרוחני שאיימה הטכנולוגיה להביא, כך תירשם המהפכה הנוכחית בהיסטוריה כרגע שהציל את כלל ישראל מהתמוטטות פיננסית!"

כתבות נוספות בנושא:

אסיפת רבנים היסטורית התקיימה ביום ראשון האחרון, פרשת פקודי, באולמות אטריום פלאזה במונסי, בכינוס שנערך ביוזמת ארגון "מצא טוב". למעלה מ-150 רבני רוקלנד התכנסו יחדיו כדי לדון בפתרונות למשבר החמור של הוצאות החתונות, שממשיכות לעלות משנה לשנה והפכו לגזירה שרוב הציבור אינו יכול לעמוד בה.

בשונה מרוב אסיפות הרבנים, כינוס זה לא נקרא כדי למחות נגד פרצות הדור או לתקן תקנות, אלא דווקא בשל העובדה שכל רב של קהילה או בית מדרש כבר שמע אינספור פעמים את זעקות הלב של מחותנים הקורסים תחת העול הכספי של עריכת חתונות לילדיהם. מדובר לא רק במשפחות עניות או אנשי חינוך, אלא גם בבעלי בתים המרוויחים יפה ומסוגלים לכסות את הוצאותיהם הרגילות ברווח, אך כורעים תחת הנטל כשמגיע הזמן לחתן ילד – אם לא בילד הראשון, אז בשני או השלישי.

לאחר מספר אסיפות של עסקנים מכל הקהילות במהלך השנתיים האחרונות, נקבע כי למעלה מ-80% מהציבור החרדי אינם מסוגלים לערוך חתונה ללא סיוע או חובות!

יו"ר האסיפה היה הרה"ג רבי מרדכי שיף שליט"א, שהדגיש בדבריו את חומרת המצב ואת העובדה שהרבנים הם הכתובת הראשונה אליה פונים המחותנים המתמוטטים כלכלית. הם אלה שנאלצים לפנות שוב ושוב לנדיבים לגיוס כספים, והם גם בעלי ההשפעה על בני קהילותיהם להירתם למאמץ היסטורי זה – הזדמנות חד פעמית לפתור את המשבר אחת ולתמיד!

אחריו עלה הגה"צ רבי חיים פייוול שנעעבאלג שליט"א, אב"ד קהל אברכים ונשיא ארגון 'מצא טוב', שהביע בקול נרגש כי המהפכה ההיסטורית המתוכננת עשויה להביא ישועה לכלל ישראל בסדר גודל דומה לכינוס האחדות בסיטיפילד בנושא הטכנולוגיה.

הרב זעק: "כשם שההשכלה מחקה בשעתו ערים שלמות מכלל ישראל ומלחמת החרמה שניהל החתם סופר זי"ע הצילה את שארית ישראל, וכשם שכינוס כלל ישראל הציל את העם מהחורבן הרוחני שאיימה הטכנולוגיה להביא, כך תירשם המהפכה הנוכחית בהיסטוריה כרגע שהציל את כלל ישראל מהתמוטטות פיננסית!"

תכנית הפעולה של "מצא טוב"

המהפכה של "מצא טוב" כוללת שלושה עקרונות מרכזיים:

1. שינוי דעת הקהל לגבי עריכת חתונות – שכל מחותן, מחותנת, חתן וכלה יהיו באותה דעה שיש לערוך חתונות בחשבון ובאחריות, ושחתונה אינה הזדמנות להפגין עושר.

2. הורדת הסטנדרטים של עריכת חתונות – שאין צורך לרכוש כל כך הרבה ולהוציא סכומים עצומים כדי להיחשב "בעל בית". אפשר להוציא עשרות אלפי דולרים פחות ועדיין להיחשב מחותן מכובד, ואת החתונות המפוארות להשאיר למיליונרים.

3. אספקת אפשרויות לרכישת כל צרכי החתן והכלה במחירי סיטונאות – החל מתכשיטים, כלי כסף, מתנות, רהיטים, כלי בית, שטריימלים וכל מה שדרוש לזוג הצעיר, מהאיכות הטובה ביותר במחירים מוזלים מאוד.

לצורך הנקודה השלישית הקים "מצא טוב" את חדר התצוגה האלגנטי "הרמוני" מתחת לאולם אטריום, שם ניתן לרכוש את כל הפריטים הנ"ל במחירים נמוכים ממחירי סיטונאות.

הייחוד של חדר התצוגה הוא שאינו עסק שנועד להרוויח. הוא מוקם על ידי נדיבים ופילנתרופים אך ורק לתועלת הציבור. זאת התאפשר הודות לעסקאות שחתם "מצא טוב" עם המפעלים והספקים הגדולים והטובים ביותר, מהם נרכשות כמויות גדולות של כל פריט, והם נמכרים למחותנים באותו מחיר ששילם "מצא טוב".

כל מחותן שעורך חתונה דרך "מצא טוב" יכול לסיים את כל ההוצאות, מסגירת השידוך ועד אחרי שבע ברכות, בסכום של בין 43,000$ ל-55,000$ בלבד!

כינוס המוני לכל תושבי העיר

באסיפה הוחלט כי כדי להוציא את המהפכה ההיסטורית מהכוח אל הפועל, נדרש כוח רבים אדיר. רק כאשר עיר שלמה מתגייסת יחד להשגת מטרה היסטורית כזו ולעשיית שינוי כה משמעותי לטובה, ניתן יהיה לפרוץ את המחסום.

לכן הוכרז על כינוס המוני היסטורי לכל תושבי העיר, בו יתכנסו אלפי תושבי מונסי תחת קורת גג אחת, ויחד יכתבו פרק מפואר בהיסטוריה של כלל ישראל – פרק שיסמל את תחילתה של תקופה חדשה של עריכת חתונות בחשבון ובאחריות, תוך חיסכון של עשרות מיליוני דולרים לעם ישראל בעידן שמחה.

הכינוס ההמוני יתקיים אי"ה מיד לאחר חג הפסח הבעל"ט. שם יראו כל תושבי רוקלנד שכולם מסכימים ומוכנים לשינוי, וכולם מוכנים לחסוך עשרות אלפי דולרים בעריכת חתונות לילדיהם על ידי הורדת הסטנדרטים. כך לא יתבייש איש מרעהו, ואיש לא יצטרך לחוש שונה משכנו וחברו, כי העיר כולה כאיש אחד בלב אחד תעשה את השינוי ההיסטורי בבת אחת.

איש לא יצטרך עוד להסתובב עם שטריימל שחבריו שילמו עבורו, כל אחד יוכל לערוך חתונה באמת בדרך כבוד, ולא ב"דרך כבוד" מזויף כאשר מחצית מאורחי החתונה תרמו, עזרו לגייס או הלוו כסף לכיסוי הוצאות החתונה.

הכינוס הענק יהיה מלווה בכינוסים נוספים הן לבנות בתי הספר התיכוניים, הכלות העתידיות, והן לבחורי הישיבות, החתנים העתידיים, כדי להדגיש את הצער והכאב, בעיות שלום הבית, החובות והביזיונות שהם יכולים לחסוך להוריהם רק על ידי הצטרפות לסטנדרטים החדשים והקמת בתיהם על יסודות של אחריות וגמילות חסדים.

כמו כן, יהיו עסקנים של "מצא טוב" בכל הקהילות שיעזרו למחותנים לערוך חתונות בחשבון וילוו אותם צעד אחר צעד כדי להקל עליהם בעצה ותושייה לעמוד בתקציב שלהם.

ההד האדיר של אסיפה היסטורית כזו יביא אי"ה גלים לכל הריכוזים היהודיים האחרים שם היא תחוקה, ותביא בסייעתא דשמיא את התוצאות המקוות לכלל היהדות החרדית, ועשרות אלפי יהודים יוכלו לנשום לרווחה.

היו"ר הרב שיף שליט"א ציין כי למעלה ממאה חתונות כבר נערכו בפועל בשנה האחרונה לפי הסטנדרטים של "מצא טוב", כאשר כל מחותן חסך לפחות 30,000 דולר וחלקם הרבה יותר. זה מהווה חיסכון של לפחות 60,000 דולר בכל חתונה, ובסך הכל למעלה משישה מיליון דולר מכספי ישראל שניצלו מלרדת לטמיון!

לפני סיום האסיפה, חתמו הרבנים המשתתפים על "קול קורא" שיפורסם אי"ה בקרוב, בו מובאת זעקתם של רוב כלל ישראל שאינם יכולים לכסות את הוצאות החתונות של ילדיהם, ושאין אפשרות להמשיך להתעלם מהמשבר, וחייבים לנקוט בצעדים משמעותיים להקל על אחינו בני ישראל לחתן את ילדיהם. זוהי גם קריאת קודש לכל תושבי העיר להצטרף ולעזור להוריד את הסטנדרטים, ולהשתתף בכינוס ההיסטורי של כל העיר שיתקיים בראש חודש אייר הבעל"ט.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

וואווו!!! מעולה!!

כתבות חדשות באתר

לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
רעידת אדמה בבלקן: ידיד ישראל המובהק באירופה, הנשיא אלכסנדר ווצ'יץ', הודיע על התפטרותו
רעידת אדמה בעוצמה 6 בסולם ריכטר היכתה מאפגניסטן ועד פקיסטן
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מרוץ נגד השעון בוונצואלה: "חלון הזהב" נסגר, תושבים חופרים בידיים בין ההריסות
חשש כבד לחייו: מאות מתנדבים סרקו את השטח במהלך השבת בחיפושים אחר ישראל מרדכי שטרן
הבטחתו המרעישה של מרן הגר"ש גלאי שליט"א: "פרנסה, נחת, בריאות ואריכות ימים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרה ממלחמת אחים: מזכיר הממשלה תומך בחוק להקפאת מעצרי חרדים
הסכם המסגרת בין ישראל ללבנון: עיקרי ההסכם ההיסטורי
סוד הניסים הגלויים של ג' תמוז!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בחריין תחת אש: גל התקיפות החשאי של איראן
בן גביר נגד נתניהו: "ההסכם עם לבנון טעות גדולה; אדרוש הצבעה בקבינט"

הכתבות המעניינות ביותר

השיר החדש של הקיץ: חיים ישכיל מוציא את "טאטע שכוייח"
הפגנת ענק בצפת: מאות מחו נגד חילול שבת בתחבורה הציבורית
המשטרה עצרה 4 חשודים בתקיפת חסידי גור במחאת הרכבים בערד
עצרת הענק בירושלים בוטלה: תלמיד ישיבת "מיר" שוחרר מהכלא הצבאי
נתניהו מזהיר: "רדיפת בני הישיבות היא טירוף שמוביל לתוצאה הפוכה"
מעמד חיזוק בישיבת "תורה ואמונה" של ארגון הקירוב "צהר" בשילוב שמחת שבע ברכות
בניגוד למגמה בענף: קפיטל גולד רכשה את מתחם "ירמיהו 23" בירושלים ב-123 מליון ש"ח
"לא רוצים מאבק, רוצים פתרון למען התושבים": סגר"ע ב"ב בראיון נוקב על משבר התחבורה
ראש הממשלה נתניהו: "בכוונתי להקים ממשלה לאומית רחבה"
וואטסאפ

חדש באתר

555609040_1348048606908282_3708644666651254086_n
רעידת אדמה בבלקן: ידיד ישראל המובהק באירופה, הנשיא אלכסנדר ווצ'יץ', הודיע על התפטרותו
.
רעידת אדמה בעוצמה 6 בסולם ריכטר היכתה מאפגניסטן ועד פקיסטן
מלבן - טאטע שכוייח (1)
השיר החדש של הקיץ: חיים ישכיל מוציא את "טאטע שכוייח"
731787426_1594080372076888_8681260873464507671_n
מרוץ נגד השעון בוונצואלה: "חלון הזהב" נסגר, תושבים חופרים בידיים בין ההריסות

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חתונה שבט הלוי שאץ צילום שוקי לרר (51)
שמחת החתונה בחצרות שבט הלוי - שאץ
שבע ברכות לנין מרן הגר''ד לנדו צילום שוקי לרר (30)
שבע ברכות לנין מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו
חתונה לנין רבי יעקב מאיר שכטער אצל נכדו ר' יוסף בלומנטשאק צילום יחיאל רייכמאן (41)
שמחת החתונה לנין מרן הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
שבת התאחדות בחצר הקודש מודזיץ צילום שוקי לרר (37)
חסידי מודז'יץ התכנסו לשבת התאחדות במצפה יריחו בראשות האדמו"ר

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture