שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י התייחס הבוקר (רביעי) למשא ומתן עם ארה"ב על הגרעין האיראני ואמר: "שמענו אמירות שונות ולעיתים עמדות סותרות מגורמים אמריקאים, מה שלא יסייע כלל לתהליך המשא ומתן התקין".
"עם זאת, עלינו ללמוד את דעותיהם האמיתיות במהלך מושב המשא ומתן. אם הם יבואו עם עמדות בונות, אנו מקווים שנוכל להתחיל במשא ומתן על מסגרת הסכם אפשרי".
עראקצ'י התייחס לנסיעתו המתוכננת לרוסיה ואמר כי "מטרת הנסיעה למוסקבה היא להעביר ולמסור מסר כתוב ממנהיג המהפכה העליון למנהיג רוסיה, דבר שיתבצע בפגישה עם מר פוטין".
עוד אמר שר החוץ האיראני כי "עמדתנו והתנהלותנו ברורות. הם לא ישיגו דבר באמצעות הפעלת לחץ. אם המשא ומתן יתבסס על עמדה שווה ובאווירה מכבדת, הוא עשוי להתקדם, אך דרך לחץ לא יושג דבר".
עראקצ'י הבהיר כי איראן לא תסכים לנהל משא ומתן על סוגיית העשרת האורניום ואמר: "העשרת האורניום של איראן היא עובדה מוגמרת ומקובלת. אנו מוכנים לבניית אמון בנוגע לחששות אפשריים, אך עצם נושא ההעשרה אינו נתון למשא ומתן".
המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי התייחס אתמול (שלישי) לשיחות המשא ומתן עם ארה"ב על הסכם הגרעין ואמר: "אני רוצה להדגיש: השיחות הללו הן אחת מעשרות משימות של משרד החוץ. למשרד החוץ יש עשרות משימות, אחת מהן היא שיחות עומאן ונושאים קשורים שעלו לאחרונה.
לדבריו אין לחכות עם פיתוח יוזמות תוך המתנה לתוצאות המשא ומתן עם ארה"ב. "משקיעים לא ישקיעו יותר כאשר ענייני המדינה נתונים למשא ומתן. זה ברור. הוא אומר: "בואו נראה לאן יסתיים המשא ומתן הזה".
"אסור לנו להיות אופטימיים מדי וגם לא פסימיים מדי לגבי השיחות הללו. זו סוף סוף משימה, מהלך שהוחלט ויוצא לפועל, ובצעדים ראשונים אלו הוא נלקח היטב ובוצע היטב. לאחר מכן, יש לעקוב אחר זה בזהירות רבה. הקווים האדומים ברורים, הם ברורים לצד השני, והם ברורים לנו".
"משא ומתן זה עשוי להתממש או לא. אנחנו לא אופטימיים מדי ולא פסימיים מדי. כמובן, אנחנו מאוד פסימיים לגבי הצד השני. אנחנו לא מקבלים את הצד השני. אנחנו מכירים את הצד השני. אבל אנחנו אופטימיים לגבי היכולות שלנו. אנחנו יודעים שאנחנו יכולים לעשות הרבה דברים ואנחנו יודעים דרכים טובות".




















