על פי התחזית שמעניק הבוקר (שלישי) "התחזית ישראל בטלגרם", צפויים אירוע שיטפונות משמעותיים בדרום הארץ בשבת וראשון הקרובים.
קרב גרסאות בין המודלים
המודלים עדיין לא סגורים על המועד המדויק של האירוע, וקיים כרגע קרב גרסאות על ההיקף והמועד:
המודל הבריטי – ממשיך עם הצפי הקיצוני ביותר: שבת מסוכנת ברחבי הדרום מבחינת היקף השיטפונות ותופעות הקיצון (סופות רעמים, ברד וכו'), וגם בשאר הארץ גשום ורועם לפחות עד יום ראשון בחצי הראשון של היום.
המודל האירופאי – מתון מעט יותר ממה שהראה אתמול, אך עדיין מצביע על התחלת גשמים בתפוסת כלל ארצית בחצי השני של שבת יחד עם סופות רעמים וברד. הכוונת העיקרית לאזור אילת, דרום הנגב והערבה עם סכנה ממשית לשיטפונות בהיקף נרחב. לפיו ביום ראשון החלק הזה של הגשם מסתיים.
המודל האמריקאי – נמצא בין הבריטי לאירופאי, כאשר לפיו עיקר הפעילות של הגשם בדרום בין מוצאי שבת לראשון בבוקר.
על פי כל המודלים הגלובליים המובילים, נכון להבוקר, ארבעה ימים לפני המועד, אירוע גשם נרחב עם שיטפונות בדרום צפוי להתרחש בסיכוי גבוה מאוד כשהמועד ככל הנראה יהיה בין שבת בחצי השני של היום לראשון בבוקר. גם ביתר אזורי הארץ צפויים גשמים שיכולים להיות חזקים נקודתית, יחד עם סופות רעמים וברד.
הפרטים הסופיים של המועדים והמיקומים המדויקים צפויים להתבהר ביום-יומיים הקרובים.





















בעזרת השם נחיה ונזכה ונראה מי צודק