שר האוצר איווט ליברמן שוחח היום (ראשון) עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב-103fm על הביקורות שספג בעקבות התוכנית הכלכלית שהציג, על המצב הכלכלי במדינה, ועל הסערה שעורר התיעוד שלו שותה קפה בוועדת הכלכלה.
"אני באמת לא מבין את ההמולה. זה אחרי דיון של כמעט 3 שעות בוועדה, דיון שבאמת כולו פופוליזם וציניות. אף אחד מחברי הכנסת לא דיבר על העסקים ועל העצמאים. ואחרי 3 שעות, מטבע הדברים, אתה לא יכול לשבת בלי לגימת קפה. הקשבתי בקשב רב. אני לא מבין למה לבן אדם אסור אחרי 3 שעות לקחת לגימת קפה ולהקשיב?" אמר ליברמן.
לגבי המצב הכלכלי במדינה ולעלייה באינפלציה בכל רחבי העולם, אמר: "אני מודאג. מצד שני, אני גם שמח שמבחינתה של מדינת ישראל זו העלייה הכי מתונה מכל העולם המערבי. תסתכלי מה קורה בארה"ב, בגרמניה, במדינות אחרות, אני חושב שאנחנו במצב מצוין".
"בסוף החודש נדע את המצב האמיתי במשק הישראלי, עם מספרים לגבי העצמאים והעסקים קטנים. ביום חמישי עשינו ניתוח מעמיק של מה קורה בינואר-פברואר, בינתיים הביצועים של המשק הישראלי הם בתפוקה של 115-110 אחוז בהשוואה ל-2019. 94% מהכלכלה הישראלית מתפקדת מצוין, 6% מתקשים לפעול. מאותם 6%, חצי לא קשור לקורונה. צריך להבין שבכל שנה רגילה, נסגרים פחות או יותר, 76-75 אלף עסקים. כל הסיפור זה על ה-3% שבאמת בגלל הנסיבות האובייקטיביות הם מתקשים. לגבי ה-3%, לא נפקיר אף אחד, נסייע לכל אחד. מי שנפגע, נסייע לו. כרגע אנחנו בשלב של איסוף נתונים".
הוא תקף את מי שמבקר את התכנית הכלכלית ההזויה שהציג: "יש הרבה דברי בלע. כשאני הצגתי את התקציב, אמרתי מה מטרות התקציב וציינתי את זה בצורה הכי מפורשת – להגדיל את ההכנסות, לסגור פערים בחברה הישראלית, ולחזק את מעמד הביניים, קרי, כל אלו שמשרתים בצבא, עושים מילואים, עובדים ומשלמים מיסים. זה בדיוק מה שהתקציב הזה משקף".
"אנחנו לא קיבלנו החלטות נגד החרדים, קיבלנו החלטות בעד אנשים עובדים. אגב, 50% מהחרדים גם עובדים, ואם אנחנו רוצים לעשות וינקר לשווייץ, אנחנו חייבים להכניס למעגל העבודה שתי אוכלוסיות – נשים ערביות, שיעור התעסוקה שם הוא כ-44-43 אחוז, וגברים חרדים שפורמלית, 50% מהם עובדים. בפועל, פחות מ-50% מהגברים החרדים משתתפים בשוק העבודה. אלו הנתונים הבדוקים ע"י כל האנשים המלומדים".





















אני הייתי מציע לאיווט ותומכיו להקיף את בני ברק, אלעד, ביתר עילית וקריית ספר בגדרי תיל מחושמלים ולכתוב בשער שילוט בנוסח: "arbeit macht frei" – "העבודה משחררת".. [אושוויץ במהדורת תשפ"ב…]