בפיגוע הרצחני והמתועב אמש (שלישי) בבני ברק, נרצח הקדוש יעקב שלום הי"ד שהיה בדרך חזרה לביתו עם רכבו. יעקב הי"ד נרצח לאחר שהמחבל צעק לו בעברית "עצור!", ואז ירה בו צרור קטלני. הבוקר (רביעי) סיפר יחיאל, דודו של יעקב שלום הי"ד, ל'חדשות 13' מי היה הקדוש שנרצח בבני ברק.
" יש לו 4 ילדים, לב רחב ונתינה ללא גבולות, השקיע את כול כולו בילדים ובהוריו", סיפר דודו יחיאל. "אבא שלו נפטר לפני שנה וחצי מהקורונה, אדם שכל כולו היה לב רק לעזור אם למשפחה ולמסביב", הוסיף. לדבריו, "הוא היה עוסק בהתקנת תקשורת, הילדים שלו הגדול בן 15, הקטנה בת 5 לא קל בכלל עוד לא מעכלים מה שקרה פה".
דודו של יעקב שלום הי"ד סיפר בכעס, כי "גילינו מהסרטונים והווצאפים מהרכב שזה היה הוא שנרצח בפיגוע. ההודעה מהמשטרה עד 12 בלילה עוד לא הגיעה בכלל". איציק בן יחיאל, שכנו של יעקב שלום הי"ד, סיפר ב'גלצ' על הקדוש: "יעקב היה בחור חייכן, שמח ובעל חזון, אב לילדים קטנים. הוא היה בשיא פריחתו – זה לא נתפס".
בן יחיאל, שמתגורר אף הוא ברחוב בו התרחש הפיגוע הרצחני, זעם: "מה זה תחושת ביטחון? אנחנו רוצים ביטחון אמיתי, לא רק הרגשה. אני פונה לממשלה, איך יכול להיות שמישהו מגיע לעיר מרכזית בישראל, שולף נשק ויורה? התהפכו היוצרות, אני רגיל להתקשר לחברים שגרים בשומרון לאחר פיגוע, הפעם הם התקשרו אליי". הלוויתו תצא הבוקר בשעה 11:00 מבית אמו ברחוב אברהם בן דוד 41 בבני ברק – לבית העלמין סגולה בפתח תקווה.




















