הלוי וגלנט נכנסים לפגישה בלשכת נתניהו. (27א*)
קרב נוסף בממשלה: הרמטכ"ל החדש, רב-אלוף הרצי הלוי, הגיע הערב (שני) לבניין הכנסת במטרה לקיים פגישה בינו לבין ראש הממשלה ח"כ בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט. השניים תועדו נכנסים לפגישה בלשכת רה"מ בכנסת, אלא שמי שלא נכנס לפגישה הוא שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. לפי דיווח ב'חדשות 13', סמוטריץ' היה אמור להשתתף בפגישה אך ביטל בעקבות השתתפות הרמטכ"ל.
נושא הדיון בפגישה בין בכירי המדינה, הערב בכנסת, נסוב סביב העברת הסמכויות של משרד הביטחון ביהודה ושומרון לידיו של סמוטריץ', השר במשרד הביטחון. הרמטכ"ל הגיע לפגישה בניסיון לשכנע את נתניהו שלא לבצע את העברת הסמכויות לידיו של יו"ר הציונות הדתית, על אף שזה נקבע בהסכמים הקואליציוניים בין 'הליכוד' ו'הציונות הדתית'.
מלכתחילה סמוטריץ' היה אמור לקחת חלק בפגישה, אך כששמע על כך שהלוי יקח אף הוא חלק בפגישה – ביטל את השתתפותו. לפי הדיווח, סמוטריץ' טוען שהוא לא מוכן שהרמטכ"ל ישמיע את עמדת הצבא בנושא הזה. "אני לא מחרים את הרמטכ"ל, להפך – אני מעוניין לשמור עליו מפני עיסוק בנושא פוליטי", הגיב יו"ר הציונות הדתית לדיווח, ולמעשה אישר אותו.
במקביל, גורם ביטחוני בכיר תקף: "סמוטריץ' מקשה על גיבוש תקציב הביטחון בגלל עיכוב העברת הסמכויות לידיו ועלול לפגוע במוכנות של צה"ל לאתגר הגרעין האיראני". מי שמיהר 'לחגוג' על הדיווח הוא יאיר לפיד, שהגיב: "שר האוצר ושר הבטחון החליפי לא מוכן להגיע לפגישה ביטחונית אצל רה"מ בגלל שהרמטכ"ל נוכח בחדר. תקראו את זה שוב. תבינו כמה מדינת ישראל שבויה היום על ידי קיצוניים פאנטיים שלא סופרים רהמ ממטר והבטחון הלאומי שלנו מופקר".




















