ראש מיליציית אבו־שבאב, רסאן א-דהייני, חשף כי אנשיו פועלים בתוך מנהרות חמאס באזור רפיח – מהלך שעד כה לא פורסם באופן רשמי. בפוסט שפרסם בפייסבוק כתב כי המיליציה החלה "לנטרל בהדרגה את המנהרות שהן כלי הנשק המשמעותיים ביותר", ובהמשך תפעל להשמדת מתקני ייצור נשק, רקטות ובהמשך גם נשק קל.
לפי הפרסום, פעילות המיליציה מתבצעת בתיאום עם גורמי הביטחון הישראליים. מוקדם יותר השבוע דווח כי ישראל מאפשרת לאנשי אבו־שבאב לאבטח את תנועת העוברים והשבים במעבר רפיח, ואף שואפת כי ימלאו תפקיד קבוע באבטחתו. בתיעוד שפורסם נראים אנשי המיליציה סמוך לכוחות צה"ל, בשטח המצוי באחריות ישראלית.
במקביל, מקורות המקורבים לוועדת הטכנוקרטים שאמורה לנהל את רצועת עזה מסרו לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי חמאס מתעקש שאנשי מנגנוני הביטחון שלו ישולבו גם במסגרת החדשה. לפי אותם מקורות, ישראל וארצות הברית מתנגדות לכך – וגם חברי הוועדה עצמם סבורים כי שילוב כזה יקשה על תפקודם.




















