סופגניות אשל מלוחות
ניסיתם פעם סופגניות אשל מלוחות? הגיע הזמן!
טוויסט מפתיע ומלוח עם סופגניות האשל האהובות של חנוכה, לא תאמינו כמה הן קלות להכנה
מאת: רון יוחננוב
צילום: יהונתן בן חיים
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל 30 יחידות:
260 גרם קמח לבן (אפשר גם קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן)
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 גביע אשל תנובה
2 ביצים
100 גרם גבינה בולגרית פיראוס מפוררת
100 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
1/2 כוס זיתים חתוכים לקוביות קטנות או תירס – לא חובה
לטיגון : שמן לטיגון, סיר טיגון
הוראות הכנה:
בקערה מערבבים את כל המרכיבים לסופגניות. מחממים בסיר שמן ומטגנים כדורים (נעזרים ב 2 כפות ומניחים בכל פעם מעט מהבלילה בתוך השמן).
מגישים קר לצד סלט וגבינות
מיני לביבות גבינה מלוחות
מכירים את טרנד המיני פנקייקס? קבלו את הגרסה המלוחה לחנוכה: לביבות גבינה מלוחות וקטנטנות שמגישים למרכז השולחן עם מטבלים וירקות. מתכון קל, פשוט וטעים
מאת: רחלי קרוט
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נועה קנריק
המרכיבים ל 20 יחידות :
2 ביצים L
1 כפית מייפל
240 מ”ל (כוס) חלב תנובה
50 גרם חמאת תנובה מומסת
1/2 כפית מלח
70 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
70 גרם פתיתי עמק
175 גרם ( 1 ו 1/4 כוסות) קמח תופח
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה שמים ביצים, מייפל, חלב, חמאה מומסת ומלח וטורפים היטב
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב
- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה
- משמנים מעט מחבת רחבה ובעזרת כפית או שקית זילוף עם צנטר או בקבוק לחיץ, יוצרים מיני לביבות ומטגנים מ 2 הצדדים עד להזהבה עדינה
- מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה או ככה לבד עם סלט ירקות והמון מצב רוח
הערות ושדרוגים: בשלב הראשון של טריפת המצרכים אפשר להוסיף עירית קצוצה ו/או פלפל שחור גרוס. אפשר להכין את הלביבות גם בגרסה גולה יותר והן מעולות גם כארוחת ערב בכל יום בשנה
סופגניות קרואסון
לכבוד חנוכה, הקרואסונים האהובים הפכו לסופגניות! המתכון המפתיע שלא תפסיקו לדבר עליו
מאת: רון יוחננוב
צילום: יהונתן בן חיים
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל 25 יחידות:
לקרואסונים:
1 חבילה בצק עלים חמאה מופשר על פי הוראות היצרן
לקרם:
מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1 גביע (225 גרם) נפוליאון בטעם טבעי
2 כפות סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל איכותית
הוראות הכנה:
- פורסים את הבצק על משטח העבודה, חותכים למשולשים ומגלגלים לצורה של קרואסון
- מחממים שמן ל 160 מעלות בסיר עמוק
- מטגנים את הקרואסונים עד להזהבה
- לאחר הטיגון, מעבירים את הקרואסונים לקערה עם סוכר לבן ומצפים היטב
- הכנת הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב ואוורירי
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר דק וממלאים כל קרואסון בקרם
הידעת?
לגרסת פרווה: אפשר להקציף קצפת צמחית השף הלבן עם מעט אבקת סוכר ותמצית וניל ולנחליף את הבצק עלים חמאה בבצק עלים מעדנות.
לביבות פיצה אפויות
בואו להכין לביבות אפויות שהן בעצם מיני פיצות טעימות שהילדים בטוח יבקשו עוד
מאת: רון יוחננוב
צילום: יהונתן בן חיים
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל 12 יחידות:
ללביבות:
2 תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים (אפשר גם להשתמש בבטטות)
1/2 כוס פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
1/4 כוס עלי בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים דק
1/3 כוס קמח (רגיל או מלא או כוסמין או ללא גלוטן – לבחירתכם)
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תרסיס שמן לשימון נייר האפייה
לטופינג:
רוטב פיצה מוכן
1/3 שקית (100 גרם) טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
תוספות לבחירה: זיתים / פטריות / תירס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 200 מעלות בחום עליון ותחתון
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הלביבות עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בעזרת תרסיס שמן
- יוצרים לביבות ומניחים על התבנית – חשוב לשטח אותן מעט
- אופים בתנור כ 15 דקות או עד להזהבה
- מוציאים מהתנור, מניחים מעל כף רוטב פיצה, מפזרים גבינה ותוספות ומחזירים לתנור ל 5 דקות או עד שהגבינה מותכת. מגישים חם.
באיזה מתכון כדאי להתחיל?