צילום דוברות בית החולים מעייני הישועה

"ידע, מיומנות, ערכים" כך מתנהל המערך הגינקולוגי באגף נשים ויולדות מהעמוסים בארץ

ראיון מיוחד עם ד"ר עוז גביש - שהצטרף לא מזמן לצוות של בית החולים מעייני הישועה בתור מנהל המערך לכירורגיה גניקולוגית באגף נשים ויולדות ● הרופא שעומד מאחורי סיפור הצלה מיוחד ● על חזון, הבנה וטיפול מסור ומקצועי שכולו ראיית האחר וצרכיו

כתבות נוספות בנושא:

מי מאיתנו שדפדף בחדשות החמות של השבוע נתקל בידיעה שנראה כלקוחה מסדרת מתח מרתקת – רופא מבית החולים רבין-בילינסון שהציל באישון ליל ילדה בת 8 מכריתת שחלה כאשר הצליח לעלות על אבחנה מדויקת ונדירה באמצעות תמונת וואטסאפ שנשלחה אליו בשעת לילה מאוחרת. מסתבר שסיפורים כאלו יש למכביר – סיבוכים גניקולוגיים יכולים להתרחש בכל שלב במהלך חייה של האישה – מילדות ועד זקנה כאשר די באבחנה מדויקת כדי למנוע חיים ארוכים של סבל וכאב מיותר. ד"ר עוז גביש – הרופא שעומד מאחורי סיפור ההצלה המיוחד, הצטרף לא מזמן לצוות של בית החולים מעייני הישועה בתור מנהל המערך לכירורגיה גניקולוגית באגף נשים ויולדות. מד"ר עוז גביש שמענו על חזון שמשלב בין חינוך לרפואה מונעת מגיל הילדות ובין מקצוענות לנשמה, והבנו יותר מתמיד – למה כאשר מגיעה אישה לאגף נשים ויולדות בבית החולים מעייני הישועה היא יודעת ובטוחה שהיא מפקידה את הטיפול בה בידיים הטובות ביותר יחד עם הלב הגדול ביותר.

ד"ר עוז גביש הוא ליהוק חדש לבית החולים מעייני הישועה שנמצא בשנים האחרונות בתנופה של התפתחות, הרחבת הצוות הרפואי המקצועי וגיוס של מיטב הרופאים מבתי החולים המובילים בארץ. ככה זה נראה כשלמעלה ממחצית מפעילות בית החולים מתרחשת במחלקת נשים ויולדות הכי עמוסה בארץ שפעילה מסביב לשעון כאשר נשים מכל רחבי הארץ בוחרות בבית החולים הקהילתי שדוגל בערכי המקצוענות הרפואית, ברגעים הכי חשובים ומשמעותיים בחייהן. עם התרחבות פעילות בית החולים ופתיחת מחלקות חדשות ומתקדמות בתחום רפואת הנשים, מצטרפים בחודשים האחרונים רופאים מומחים בעלי שם עולמי למחלקת הנשים והיולדות של בית החולים ונותנים לנשים סיבות נוספות וטובות לבחור דווקא במעייני הישועה.

מקצוענות עם לב ונשמה

ד"ר עוז גביש מביא עמו למעייני הישועה ניסיון מקצועי עשיר ורב תחומי. לאחר שנים רבות בהן כיהן כסגן מנהל בית החולים לנשים בבית החולים רבין – בילינסון, ביצע אינספור ניתוחים גינקולוגים מורכבים וזעיר פולשניים בכל הגישות כולל ניתוחים רבים של ילדות ומתבגרות במרכז הרפואי שניידר, היה אחראי להכשרת דור הרופאים הבא ובמקביל מנתח במספר בתי חולים פרטיים, כעת, הוא מצטרף לצוות מן השורה הראשונה בבית החולים מעייני הישועה מתוך שליחות עמוקה וחזון לחולל מהפכה. יחד עם כלל הצוות הרפואי במעייני הישועה הוא מתכוון למצות את הפוטנציאל האדיר של אגף הנשים והיולדות בבית החולים ולהביא אותו לרף הגבוה ביותר של מקצוענות בשילוב הייחודי והאותנטי של הגישה החומלת המזוהה כל כך עם בית החולים, ולתת מענה מקיף ומקצועי בכל ענפי הגניקולוגיה הסובבים את מעגל חייה של האישה – מילדות ועד זקנה.

ד"ר גביש מביא איתו מומחיות מיוחדת ברפואה גניקולוגית בילדות ומתבגרות, כאשר אחד המקרים המוכרים בהם טיפל אירע לאחרונה ובו באבחנה אחת חדה ומדויקת הציל את חייה של ילדה בת 8. הילדה נכנסה ויצאה בין רופאים שונים כאשר במשך ימים ארוכים סבלה מכאבי בטון וגב חוזרים ונשנים ללא אבחנה רפואית שתיתן סוף למכאוביה. בשעת ליל, כאשר הרופא שהה בביתו, הוא מקבל צילום של תוצאות בדיקת סי טי עם החשד שעלה ממנה – הילדה סובלת מגידול. מבט אחד קצר הספיק לד"ר גביש כדי להבין שמדובר בשיזור שחלה וחצוצרה, שאמנם מוכר בעולם הרפואה אולם שכיח פחות בקרב ילדות צעירות ולעיתים יכול להראות כמו גוש שהולך וגדל. ד"ר גביש הגיע מיד לבית החולים, ביצע ניתוח לפרוסקופי (זעיר פולשני) להצלת השחלה ובכך הציל את הילדה רגע לפני כריתה כירורגית מיותרת שעלולה היתה להסב לה נזק וסבל מיותר להמשך החיים.  ד"ר גביש מדגיש – "חשוב לדעת שגינקולוגיה לא מתחילה ונגמרת עם הלידה. כל אישה צריכה להיות מודעת לבריאותה במשך כל מעגל החיים.  חינוך לבריאות ולרפואה מונעת עשוי להציל חיים, פשוטו כמשמעו. כל מערכת הרבייה של האישה נמצאת בחלל הבטן וכל כאב בטן או גב יכול להצביע גם על בעיה גניקולוגית שלעיתים די בטיפול פשוט כדי לרפא ולהציל".

"כמנהל המערך הגינקולוגי" משתף ד"ר גביש – "אני שואף לבנות מערך המעניק שירות רפואי מגוון כוללני ומקצועני תוך לקיחת אחריות מלאה – גם בהצלחות וגם חלילה כשדברים מסתבכים, כמו שקורה לעתים כשעוסקים בדיני נפשות. מגיל אפס ועד זקנה יכולות להיות בעיות גניקולוגיות בקשת רחבה מאוד, שאנחנו יודעים לתת להן מענה מצוין. קידום בריאות האישה במובן הרחב, יותר מרפואה הפותרת בעיה נקודתית, הוא הדגל שאנחנו מבקשים לשאת אצלנו".

"גרם אחד של רפואה מונעת כנגד טון של רפואה"

המוטו של ד"ר גביש הוא ראשית כל ברפואה מונעת שמהווה את הבסיס לחיים של בריאות. חינוך לבריאות ומודעות מגיל צעיר הם אלו שיוצרים את מעטפת ההגנה על הגוף והנפש ומהווים את בסיס התפיסה הרפואית. שום כאב או סבל אינם טאבו, כשילד יודע שאפשר וצריך לדבר על הכל, לשתף בכל דבר ולקבל מענה, הוא ידע לשמור על הגוף שלו, לזהות תהליכים ולשתף את ההורים במקרים חריגים, כאשר הטיפול בראשית הדרך הוא תמיד הרבה יותר פשוט ומהיר בהשוואה לטיפול בבעיה שהוזנחה או הסתבכה.

רשת רפואית של בטחון

אגף נשים ויולדות בבית החולים מעייני הישועה דוגל בהענקת מעטפת רפואית ואנושית תומכת, יוצאת דופן בהתנהלותה. הצוות הסיעודי של בית החולים אמון על מתן שירות ברמה גבוהה מאוד ובאמפתיה. טיפול מקצועני לעילא, הרחבת שירותים מתמדת וגיוס קבוע של רופאים מומחים בכל אחד מתתי התחומים הגינקולוגיים – כל אלו יוצרים עבור האישה רשת של בטחון מתוך ההבנה שהיא נמצאת במקום הבטוח והטוב ביותר עבורה, ששם את צרכיה ובטחונה במקום הראשון מתוך התחשבות באורח חייה, ברצונותיה ובתחושותיה.

באגף נשים ויולדות בבית החולים מעיני הישועה תמצאו תמיד, לאורך כל שעות היום והלילה, רופא בכיר בשטח המנהל צוות רופאים תורנים גדול ובנוסף שני רופאים בכירים בכוננות. בכל עת שיתעורר הצורך הרפואי – אגף הנשים והיולדות של מעיני הישועה ערוך להגיב במהירות ובמקצועיות לכל תרחיש.

ד"ר גביש מסיים את הריאיון עם אמירה חזקה שממשיכה ללוות אותנו ומשליכה למעשה על כל תחומי החיים – "הרפואה היא מקצוע טוטלי. הרופא לא מסיים את תפקידו אף פעם. הוא רופא בשוכבו ובקומו. ובאופן דומה – רופא לעולם לא מסיים את תהליך ההתפתחות המקצועית והלמידה שלו. התחום שלנו עצום, משתנה ומתפתח בהתמדה. רופא טוב חייב ללמוד ולהתעדכן כל הזמן. אני מלמד את הסטודנטים והמתמחים שלנו שההתפתחות היא לא רק בצבירת ידע. המוטו שלי הוא: ידע, מיומנות, ערכים. הרופא צריך לחתור למצוינות אישית מתוך התפתחות מתמדת בכל ההיבטים הללו. ידע ומיומנות הם חשובים מאוד, אבל רק כשהם יושבים על בסיס ערכי נכון מתקבלת גישה רפואית שלמה. המטופלת צריכה לדעת שהיא מפקידה את בריאותה בידי רופאים הראויים לכך – בראש, בידיים ובלב".

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

דר עוז גביש היקר, ידידנו היקר, איש אמת וחסדן אמיתי.

זוכר את הדוסים מצפת? מלאי הערכה ותודה למקצועיותך, אנושיותך. הבלתי נגמרת. הבלתי נשכחת.

בשבח ותודה לבורא עולם, ובזכות שליחותך הנאמנה וענוונתנותך היהודית אנו זוכים לגדל ילד יקר וזוכרים רגע רגע את חסדך עמנו..בבלינסון.
מעייני הישועה זכו ברופא הטוב בעולם!!
עכשיו כשהוא שם ובחסדי השם יתברך ממליצה לכל הנשים היהודיות ללדת רק שם. רק בו אפשר לתת כזה אמון. מנסיון שלנו.

כתבות חדשות באתר

השבוע החתונה! עוזרים להכניס את גר הצדק מתחת לחופה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
במהלך כיבוש הבופור: שני מחבלים צצו לפתע במרחק לא רב מהלוחמים
עשרות עוכבו מול בית השופט סולברג; מעל 60 יובאו היום להארכת מעצר
הקיץ שעוד ידברו עליו: חופשת הכל כלול בעיירת הנופש 'גודאורי' עם קשת טורס
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שר הביטחון: ההסכם עם לבנון הוא הישג גדול; "האופוזיציה צריכה להתנצל"
בן גביר נגד הפסקת האש עם לבנון: "טעות חמורה; חיזבאללה רק יתעצם"
מצמרר: היתומים הרכים ילוו היום את אביהם, שנפטר מהמחלה ששיכלה את אחיהם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתיווך ארה"ב: ישראל ולבנון הסכימו על הפסקת אש מלאה; אלה התנאים
ח"כ אזולאי: "מקווה שרה"מ והשרים יגנו בקול ברור גם את מעצר בני התורה"
טורנדו לכתחילה: המהפכה הטכנולוגית שכבשה את המגזר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בג"ץ פסק פה אחד: יבוטל האיסור על ביקורי הצלב האדום אצל אסירים ביטחוניים
נציג חדש בוועדה: חבר הכנסת יצחק גולדקנופף נבחר כנציג הכנסת לוועדה לבחירת דיינים.

הכתבות המעניינות ביותר

אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו
"זה לא התחיל עדיין": האזהרה הדרמטית של מרן רה"י הגרמ"ה הירש על רדיפת בני הישיבות
הסיעות החרדיות מצטרפות: אלימות היא לא דרכה של תורה, אך הפסקת הרדיפה היא חובה
סיכול טרור בדרום: צה"ל חיסל מחבלי חמאס וגא"פ שפעלו נגד כוחותינו ברצועה
גרסאות סותרות במפרץ עומאן: איראן טוענת שפגעה בספינה אמריקאית, בארה"ב מכחישים
כינוס 'חומת הבית' לשמירה והגנה מפגעי הטכנולוגיה בחצה"ק סטריקוב

חדש באתר

אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
צילום מסך 2026-06-04 090359
במהלך כיבוש הבופור: שני מחבלים צצו לפתע במרחק לא רב מהלוחמים
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
WhatsApp Image 2026-06-03 at 22.25
עשרות עוכבו מול בית השופט סולברג; מעל 60 יובאו היום להארכת מעצר

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור
IRON SWORDS WAR
פרסום ראשון: גם משרד העבודה נכנע - בשנה הבאה ילדים חרדים לא יקבלו סבסוד
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית
IMG-20260520-WA0004
בעקבות הנחיית המפכ"ל לעצור עריקים - ארגון 'אמת ליעקב' באיום חסר תקדים | פרסום ראשון

גלריות

החתן בן הרב חיים דוב הלפרין בן האדמו''ר מוואסלוי הכלה בת הרב משה נתן לעמבערגער  (7)
שמחת החתונה בחצרות בוהוש - וואסלוי - מאקאווא
כפר סבא חגיגות 70 לשליח חב''ד - הרב יואל ימיני צילום דוב בער הכטמן (77)
כפר סבא: חגיגות 70 לשליח חב"ד הרב יואל ימיני
שמחת נישואי נכד האדמו''ר מפינס קרלין צילום א.פ
שמחת נישואי נכד האדמו"ר מפינסק קארלין
שמחת בית זוועהיל - נדבורנא לונדון - קנין תורה (2)
שמחת בית זוועהיל - נדבורנא לונדון - קנין תורה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture