קשה להתרגל לאובדן הגדול בהסתלקותו של מרן ראש הישיבה רבי גרשון אדלשטיין זצוק"ל.
עד לפני ימים אחדים עדיין ניהל את סדר יומו הקבוע. צעד לישיבת פוניבז' בה הרביץ תורה במשך עשרות שנים ומסר את שיעורו.
הציבור החרדי, שהלך לאורו וציית להוראותיו, יודע כי מה שהיה לא יהיה עוד. למרות הכאב הגדול ותחושת היתמות, ברור לכל בני התורה כי מה שנדרש בעת הזו הוא להמשיך את מורשתו הכבירה ולהתחזק בכל העניינים שבלימוד התורה ולימוד המוסר בקיום המצוות, ביראת שמים, בין אדם לחבירו ועבודת השם.
מרן רה"ה רבי גרשון אדלשדטיין זצוק"ל, היה מדגיש תמיד את חשיבותו של לימוד המוסר. כמעט בכל שיחה שנתן, היה דורש עד כמה המוסר משנה לטובה את החיים הרוחניים.
בהלויית מרן הגר"ח קנייבסקי זצוק"ל, אשתקד, בהספדו בהלוייה הדגיש מרן הגר"ג זצוק"ל, כי מוטל על כל אחד ואחד להתחזק בלימוד המוסר. הוא אמר כי כל אחד ואחד צריך להוסיף יראת שמים. ואיך מוסיפים יראת שמים? הרי לב האבן כמעט ולא מקבל השפעה. אך יש עצה לכך: עסק המוסר היא העצה היחידה לעסוק בספרי מוסר. המוסר עושה שהאדם יבקר את עצמו ויפשפש במעשיו.
מרן רה"י הוסיף כי יש השפעה עצומה ללימוד יומיומי בספרי מוסר, וכי החיים נהיים מאושרים בעקבות לימוד המוסר.
מי יתן שלא ישמע עוד שוד ושבר בגבולנו ונזכה בקרוב ממש להתגשמות נבואת "יקיצו וירננו שוכני עפר", במהרה בימינו אמן.




















