ישראל פרוש מאיים בריאיון לרדיו 'קול חי' בהשבתת נתב"ג "אם לא יתנו לחסידים לנסוע לאומן – אף אחד לא יטוס". לדבריו, "אם השמאל יודע להביא אנשים להפגנות, גם אנחנו יכולים להביא 20 אלף איש לנתב"ג".
במקביל, מאות נשות מילואים פנו לראש הממשלה, לשר הביטחון ולרמטכ"ל בדרישה שלא לאשר יציאה מהארץ לאומן.
סגן יו"ר הכנסת ח"כ אליהו רביבו, פנה היום לראש הממשלה בנימין נתניהו במכתב רשמי ובו הציע מתווה להסדרת יציאתם של עשרות אלפי חסידי ברסלב לאומן לקראת ראש השנה.
במכתב ששלח גם לשר הביטחון הדגיש רביבו את הקושי שנוצר בעקבות פקיעת חוק הגיוס, שהביאה להטלת צווי איסור יציאה על חלק מהחסידים.
המתווה שהציע ח"כ רביבו מפריד בין שתי קבוצות עיקריות: אלו שמעולם לא התייצבו בלשכת הגיוס ולא הסדירו את מעמדם – יציאתם לא תתאפשר, בהתאם לחוק.
לעומתם אלו שמעמדם נפגע אך ורק עקב פקיעת החוק – יוכלו לצאת לפרק זמן קצוב וחד פעמי בלבד, לצורך הגעה לאומן, תוך מתן ערבויות.
רביבו הדגיש כי מדובר בצעד מיידי, לאור הטיסות הצפויות להתחיל בתוך שבועיים, וציין כי יישום המתווה צפוי לסייע גם בקידום החקיקה העתידית בנושא.





















ברוך ה'.. לא חסר קברי אבות,שמואל הנביא רשב"י רבי מאיר ועוד מאות גדולי עולם קדושים וטהורים..והמחיר בחינם אין כסף
אתה לא יודע על מה אתה מדבר. לפי דבריך נסיעה לאומן זה סוג של טיול שורשים, אני מציע לך לעשות קצת "שיעורי בית" על העניין, ואז תבין שתגובתך לא במקומה ………
אז זהו, פסק מי שפסק שלא צריכים אומן ולא כלום… הפנים היפות של עם ישראל…
שמואל הנביא איננו יודעים את מקום קבורתו, מה שקוראים היום נבי סמואל זה פייק. שמואל הנביא נקבר בהר אפרים כמו שכתוב בספר שמואל, המיקום הנוכחי של נבי סמואל הוא בנחלת בנימין, ולא מתאים למה שכתוב במקורות היהודיים שכל יהודי מאמין בהם.