באדיבות המשפחה

זכה לקרבה יתירה אצל צדיקי הדור: הרה"ח ישראל נחמן הלוי לנדאו ז"ל

הלם ואבל בקרב ידידיו, תלמידיו ומוקירי זכרו: הבוקר (רביעי) הגיעה הבשורה המרה מארצות הברית על פטירתו של הרה"ח ר' ישראל נחמן הלוי לנדאו ז"ל מפארי וחשובי חסידי ברסלב. בן 75 בפטירתו.

כתבות נוספות בנושא:

מארה"ב מגיעה הבוקר הידיעה הקשה על פטירתו לאחר מחלה קשה של הרה"ח רבי ישראל נחמן הלוי לנדאו זצ"ל מפארי וחשובי עדת חסידי ברסלב, והוא בן 75 בפטירתו.

המנוח זצ"ל, נולד בכ"ד אלול תש"י, לאביו הרה"ח שמואל הלוי לנדאו זצ"ל, שהיה תלמיד מובהק להרה"ק מהר"י בוקסבוים מגאלאנטא זצוק"ל הי"ד, נו"נ ובן אחר בן לבעל הנודע ביהודה זיע"א, ולאמו מרת רייזה ע"ה. אביו שימש כבעל תפילה בבית מדרש ספינקא אצל האדמו"ר רבי נחמן כהנא זצ"ל, כששמחת הברית התקיימה ביום ב' דר"ה. אמו ע"ה הגיעה מהעיר קאליב – הונגריה, בביתם זכו ותפרו את בגדיו של האדמו"ר הקדוש רבי יצחק אייזיק מקאליב זצוק"ל.

בילדותו למד בת"ת חוג חתם סופר בעיר בני ברק, לאחר מכן בהגיעו לגיל חינוך עד לגיל בר מצווה למד בישיבת צאנז בנתניה בצלו של הרה"ק השפע חיים מצאנז זיע"א. בבחרותו למד בישיבת דושינסקיא, שם הסתופף בצל רבו ראש הישיבה הגה"ק מהרי"מ דושינסקיא זצוק"ל שחיבבו עד מאוד. חבריו לספסל הלימודים סיפרו כל השנים, כי המנוח זצ"ל היה דבוק במנהגי בית אביו הן בנוסחאות התפילה והן בניגוני הזמירות לשבת קודש, עליהם הקפיד בכל עוז.

בשנות בחרותו אף זכה המנוח להתאבק בעפר רגליהם של צדיקי הדור שהתגוררו בירושלים עיה"ק, ובאופן מיוחד זכה להסתופף בצלו של הרה"ק בעל החלקת יהושע מביאלא זצוק"ל, ממנו זכה לקבל הדרכות והכוונה אישית בדרכי עבודת ה', לתקופת ימי הבחרות ולקראת נישואיו.

עם הגיע לפרק האיש מקדש נישא לרעייתו שתבלחט"א בת הרה"ח ר' משה אלימלך הלוי בורנשטיין ז"ל מחשובי ומראשוני תושבי קרית באבוב בבת ים.

לאחר נישואיו שימש המנוח כמלמד דרדקי מומחה בת"ת צאנז ב"ב, שם חינך דורות של תלמידים. וקנה את שמו הטוב כמחנך של ילדי ישראל, המקנה באופן מיוחד ומקצועי את יסודות לימוד התורה והתפילה, מתוך מסירות לכל תלמיד ותלמיד.

בהיותו מלמד מומחה, קיבל פניות ובקשות לחנך את ילדי ישראל בקהילות היהודיות גולה, שם היו זקוקים למחנך מקצועי ומסור, שאף יכשיר מלמדים נוספים ויקנה להם את הכלים לחינוך ילדי ישראל. לאחר אינספור פניות נענה המנוח זצ"ל ועבר להתגורר יחד עם בני משפחתו במשך כשנתיים ימים בעיר ווינה שבאוסטריה, שם התמסר באופן מיוחד ללימוד התלמידים ואף להכשרת מלמדים נוספים להנחיל להם השיטה המיוחדת בלימוד דרדקי.

עם תום תקופת שליחותו בווינה ולבקשת ראשי מוסדות ויז'ניץ באנטוורפן שבבלגיה, עברו בני המשפחה לאנטוורפן, שם שימש כמלמד דרדקי בת"ת במשך שמונה שנים.

באנטוורפן דבק בלו"נ בהרה"ק רבי יענקעל'ה מפשעווארסק זצוק"ל אשר קרבו באופן מיוחד. בני הקהילה היהודית באנטוורפן מספרים כי למנוח זצ"ל היו שיחות רבות עם הרה"ק מפשעווארסק זיע"א ואף שליחויות סודיות וחסויות מהרבי זיע"א לפעול לביצור חומות הקדושה בעיר אנטוורפן, כמו גם בענייני שלום בית ועוד.

בשבתו באנטוורפן חלה במחלת מעיים קשה מאוד, כשהרופאים לא מוצאים לה מזור ומרפא, כאשר המנוח זצ"ל הלך ונחלש עד למאוד. משכך פקד עליו הרה"ק מפשעווארסק לחפש תרופה טבעית למחלתו, ואכן בסייעתא דשמיא הותר רופא טבעוני מומחה, שהתגורר בסמוך לאנטוורפן ממנו קיבל עזרה מיוחדת בשינוי דרכי האכילה ותפריט המזון, עד שהבריא ממחלתו.

מיד כשהחלים החל לחקור ולדרוש בעניין הרפואה הנ"ל. ואף למד את הרמב"ם בהלכות שמירת הגוף שם מצא כי העניין של שמירת הגוף בנושא התזונה הוא ע"פ הלכה ברורה. כמו"כ בדרך פלא הגיע לידו ספר עתיק "רוח חיים" המרחיב בעניין הרפואה הטבעית באמצעותה החלים הוא עצמו. כשאחת מההסכמות לספר, המעידים כי המחבר כתבם על פי ההלכה, היא מבנו של זקנו בעל הנודע ביהודה זיע"א.

המנוח ז"ל עם כ"ק מרן האדמו"ר מפיטסבורג זצ"ל

מיני אז קיבל המנוח על עצמו שליחות קודש יחד עם רעייתו תבלחט"א, לעזור ולייעץ ליהודים ולהמציא להם דרך רפואה בתזונה נכונה ושמירת הגוף.

בשנת תשמ"ז הגיע לעיר אנטוורפן לביקור הרה"ק בעל ה"אמונת אברהם" מפיטסבורג זצוק"ל, המנוח זצ"ל שהלך להשתתף בטישים ובתפילות, הבחין בחולשתו ובקושי ההליכה של הרבי מפיטסבורג זצוק"ל. בהזדמנות הראשונה נכנס המנוח לרבי זצוק"ל ליחידות בקבלת הקהל, אז הציע בפני הרבי את אשר עבר ולמד, כמו כן הביא לרבי את הרופא שטיפל בו בתקופת מחלתו. הרבי הציע למנוח זצ"ל לעבור חזרה ולהתגורר בארה"ק ושם יחד עם רעייתו שתבלחט"א, יעזרו לרבים אחרים. הרבי זצ"ל ברכם להצלחה מיוחדת במעבר לארה"ק. ואכן המנוח זצ"ל עם בני משפחתו שבו לארה"ק, ובהוראת הרבי מפיטסבורג זצוק"ל קבע את מקום מגוריו בעיר בני ברק שם פתח קליניקה מיוחדת לבריאות הגוף ואכן רבים נעזרו ונתרפאו על ידו וזכו לאריכות ימים ושנים.

בארה"ק המשיך בדרכי אביו והתפלל בביהמ"ד ספינקא ברחוב יהושע, אצל האדמו"ר משה אליקים בריעה כהנא מספינקא זצוק"ל.

בשנת תשנ"א התקרב לחסידות ברסלב, עד שאימץ לעצמו את משנת החסידות כדרך חיים. המנוח זצ"ל נקשר בלב ונפש לתורת הרה"ק רבי נחמן מברסלב זיע"א, והיה שוקד על ספריו וספרי תלמידו הרה"ק רבי נתן זיע"א, ועלה ונתעלה להיות משפיע ואף לעודד אחרים להגות בספרים הקדושים הללו. במהלך השנים היה עורך 'נסיעות' לציון הק' באומן והשתדל מאוד להיות שם בימי ר"ה ובשבת חנוכה.

ידידיו ותלמידיו מספרים כי הפתגם שהיה שגור על לשונו תדיר היה: "ביטול מביא לידי חטא". כשהוא עצמו היה דמות מופת לכך, שבכל עת ממש, היו רואים אותו עם ספר פתוח לפניו, וכך אף חינך והנחיל לצאצאיו ותלמידיו, לבל יבטלו זמן בהבלי העולם הזה. כשהמנוח זצ"ל היה תמיד שואל ומתעניין לעיסוקיהם לבל יעברו לבטלה, כשהוא מעודד אותם לדבוק בלימוד התוה"ק, ואם לא אז שלכל הפחות יעסקו במלאכת שמים שגם זה תורה מסיני.

בשנים האחרונות התגורר בשכונת ברכפלד שבעיר מ"ע, שם היה שוקד על תלמודו כאברך כולל. כשבשעות הבוקר היה יוצא מביתו לתפילת שחרית עם כריך לארוחת בוקר ולא היה שב לביתו עד שעות הערב לאחר שעות לימוד רצופות. וכך גם היה בעת שהיה שוהה בארה"ב.

המנוח ז"ל בשמחת בר מצוה לנכדו בן לבנו העסקן הדגול הרב שאול לנדאו ה"יו – עם כ"ק האדמו"ר מפיטסבורג שליט"א.

בחצי שנה האחרונה חלה במחלה הקשה, ונסע לארה"ב לצורך הטיפולים, בחודש אדר עוד זכה להשתתף בשמחת השבע ברכות לנכדתו בת בנו ר' יצחק מארה"ב, לאחר מכן אושפז בבית החולים, כשבני משפחתו וידידיו חסידי ברסלב בארה"ב לא משים ממיטת חוליו כל העת, עד שהבוקר השיב את נשמתו לבוראה כשהוא מוקף בחסידים ואנשי מעשה, שאמרו את פסוקי היחוד וסדר יציאת הנשמה.

זכה לדור ישרים מבורך בתו הבכורה מרת יוכבד פלדמן ע"ה, אשר נפטרה על פניו, כשהמנוח זצ"ל מקבל דין שמים באהבה ובדומיה. בניו יבלחט"א, הרה"ח ר' יצחק, מחשובי חסידי באבוב ומעסקני ח"ק ועוד – בארא פארק ארה"ב, הרה"ח ר' יחזקאל שאול, מחשובי חסידי פיטסבורג ומנאמני ביתם של האדמו"רים זצוק"ל ולהבלח"ט ומעסקני העיר – אשדוד, הרה"ח ר' אברהם דוד שמעון, איש חסד מחשובי תלמידי דושינסקיא ומנהל הכנסת אורחים באומן – בית שמש, הרה"ח ר' שמואל מחשובי חסידי ביאלא-שידלובצא ומראשי הקהל דביהמ"ד בעיר – ביתר עילית, חתנו הרה"ח ר' אלעזר חיים פרקש מחשובי חסידי דושינסקיא ומלמד תשב"ר – ברכפלד, מודיעין עילית. נכדים ונינים ההולכים בדרכי ה'.

ארונו של המנוח צפוי להגיע מחר יום חמישי בבוקר.

בשעה 14:00: ייצא מסע הלוויה מבית המדרש המרכזי "הקלויז" דחסידי ברסלב ברחוב רשב"י 21 במודיעין עילית, שם יישאו דברי הספד לזכרו.

בשעה 16:00: מסע הלוויה יגיע לבית העלמין באשדוד, שם ייטמן המנוח למנוחת עולמים בחלקת פיטסבורג.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים. מן השמיים תנוחמו.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ מכחיש טענות למחסור: "יש לנו הרבה יותר תחמושת משאנחנו צריכים"
חפץ חשוד אותר בכניסה לביתו של ח"כ מעוז; חבלנים הוזעקו למקום
הגרב"צ אבא שאול מעיד אישית: "נפטר ממש בחוסר כל, לא השאיר שום דבר אחריו"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ רומז לבאות? סדרת פוסטים מאיימים ערוכים עם בינה מלאכותית
דיווח: רה"מ נתניהו בלם את גרהאם מלדחוף למתקפה אמריקנית נגד חיזבאללה בלבנון
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הפריימריז בציונות הדתית: אורית סטרוק במקום הראשון, שמחה רוטמן שני וצבי סוכות שלישי
סכנת בין הזמנים: ילד בן 11 רוכב אופניים חשמליים נפצע באורח בינוני בטבריה
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בנו של השאה רזא פהלווי נפגש בפריז עם אדמס: "האיראנים לא נהרגו למען הסכם גרעין, אלא למען החירות"
נשיא המדינה: קיימתי שיחה מרגשת עם מלך בחריין על קידום השלום והסכמי אברהם

הכתבות המעניינות ביותר

הגר''ש גלאי בגילוי לב אישי: "שכבתי כאבן שאין לה הופכין והיום אני רוקד"
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
14 שנים אחרי האסון: בצפת נחנך מקווה 'אור אטיאס' לזכר בני המשפחה שנספו בתאונה
הזמר מוטי כהן בסינגל-קליפ חדש: "ועמך כולם צדיקים"
שוב קורקינט: ילדה בת 7 בבני ברק נפצעה באורח קשה מפגיעת אוטובוס בעת שרכבה בקורקינט
22 חודשי מאסר לקבלן בגין קיזוז חשבוניות בהיקף של כ-16.2 מיליון ש"ח
זעקת אביה של היימנוט קסאו: "המדינה הוכיחה שיש לה יכולת למצוא ילדים אבל לא עבור הבת שלי"
שריפת ענק במבנה מגורים בשכונת בית חנינא בירושלים: ארבעה לכודים חולצו
"ירושלים": בערל פיידן ושמחה פרידמן בקליפ חדש
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-26 at 23.25
טראמפ מכחיש טענות למחסור: "יש לנו הרבה יותר תחמושת משאנחנו צריכים"
.
חפץ חשוד אותר בכניסה לביתו של ח"כ מעוז; חבלנים הוזעקו למקום
MixCollage-26-Jul-2026-11-03-PM-2816 (1)
טראמפ רומז לבאות? סדרת פוסטים מאיימים ערוכים עם בינה מלאכותית
senator211225
דיווח: רה"מ נתניהו בלם את גרהאם מלדחוף למתקפה אמריקנית נגד חיזבאללה בלבנון

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

טשארנאביל
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
מקווה אור אטיאס צפת (30)
14 שנים אחרי האסון: בצפת נחנך מקווה 'אור אטיאס' לזכר בני המשפחה שנספו בתאונה
ישיבת חב''ד מוסקבה אצל האדמו''ר מבאבוב 45 (9)
תלמידי ישיבת חב"ד במוסקבה בביקור אצל האדמו"ר מבאבוב - 45
מסע הקודש יזכור אהבתם ע''י האדמו''ר מקרעטשניף סיגעט לציון רבי מרדכי'לע מנדבורנא בבישטינא ושבת ק ( (54)
מסע הקודש 'יזכור אהבתם' של האדמו"ר מקרעטשניף סיגעט לבישטינא

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ב באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ב באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture