פיתוח, שימור וחיזוק הביטחון בבית החיים העתיק והקדוש לעם היהודי: חברי הכנסת הרב ארז מלול, הרב משה אבוטבול והרב יוסי טייב קיימו סיור מקיף ורב-רושם בהר הזיתים, כשהם מלווים במשלחת מיוחדת מטעם 'הוועד להגנת הר הזיתים'. במהלך הסיור נחשפו חברי הכנסת מקרוב למהפכת הביטחון והפיתוח המתחוללת במקום בשנים האחרונות, והביעו את התרשמותם העמוקה מהתקדמות העבודות ומהדאגה המתמדת של חברי הוועד לשמירת כבודם של שוכני עפר ולביטחונם של העולים לפקוד את ציוני הקודש.
הסיור הנרחב נפתח במתחם מרכז המבקרים החדש, אשר עבודות הקמתו נמצאות בעיצומן ממש בימים אלו. במקום הציגו נציגי הוועד בפני חברי הכנסת את תוכניות הפיתוח המקיפות של המרכז העתיד לקום, אשר ישדרג ללא היכר את שהותם בהר של מאות אלפי העולים אליו לשפוך שיח על קברי אבות וגדולי הדורות מדי שנה.
בין היתר, הוצגו התוכניות להקמת חדרי כינוסים ואזכרות מרווחים, אולם גדול לקבלת פני המסיירים שיעמדו מקרוב על מורשת ההר, וכן בית כנסת מפואר שישרת את הציבור הרחב.
משם המשיכו חברי הכנסת לסיור נרחב בשבילי בית הקברות. רגע מרגש נרשם כאשר חברי המשלחת עצרו ליד קברו של אביו של חבר הכנסת הרב ארז מלול. הח"כים והמלווים נעמדו במקום בהתרגשות רבה, קראו פרקי תהילים לעילוי נשמתו ואמרו קדיש יתום באווירה מרוממת ומלאת הוד. לאחר מכן פקדו את קברו של ראש הממשלה המנוח, מנחם בגין, ואמרו קדיש לעילוי נשמתו.
בהמשך הדרך פנו חברי הכנסת למוקד הביטחון המרכזי של הר הזיתים, שם הצטרפו אליהם נציגי משרד השיכון והבינוי בהובלתו של מיכה מרש סגן מנהל אגף בכיר חירום, בטחון וסייבר אגף בכיר בטחון, חירום וסייבר. הנציגים קיבלו סקירה נרחבת אודות פרויקט השדרוג הלאומי המובל כעת, הכולל פריסה מקיפה של מערך מצלמות מתקדם, עיבוד נתונים בזמן אמת והדוק של סיורי האבטחה.
חברי הכנסת התפעלו מהטכנולוגיות המתקדמות ומההשקעה המסיבית בביטחון העולים להר, והביעו את הערכתם העמוקה לכל הפועלים למען שמירת נכסי הצאן ברזל של עם ישראל תוך דאגה מתמדת למורשת ולכבוד בית החיים העתיק.
האחים אברהם ומנחם לובינסקי, ראשי הוועד להגנת הר הזיתים אמרו, כי "ביקורם של חברי הכנסת הוא נדבך חשוב נוסף במאבק המתמשך והבלתי פוסק שלנו לשמירה על הקדושה, הריבונות והביטחון בהר הזיתים. הפיתוח המאסיבי שמתרחש כאן בימים אלו – החל ממרכז המבקרים החדש ועד לשדרוג מערכות האבטחה המתקדמות – הוא הוכחה לכך שכשפועלים במסירות למען מורשת ישראל, רואים תוצאות בשטח. נמשיך לעמוד על המשמר כדי שכל יהודי יוכל לעלות לקבר אבותיו בבטחה ובכבוד".
משה ברוס, נציג הוועד להגנת הר הזיתים בארץ הקודש הוסיף: "אנו מברכים את חברי הכנסת על הירתמותם והגעתם לראות מקרוב את המהפכה שאנו מובילים בהר. השילוב בין ביטחון רציף לבין פיתוח תשתיות מודרניות, כמו מרכז המבקרים ההולך ונבנה, מחזיר להר הזיתים את המעמד והכבוד הראויים לו כנכס היסטורי של העם היהודי. השותפות של נציגי הציבור ומשרדי הממשלה היא הרוח הגבית שלנו להמשיך ולפתח את המקום".




















