צילום: הבית הלבן

ביידן: "רק רוסיה אחראית למוות ולהרס שיבואו"; ג'ונסון: "פוטין בחר במרחץ דמים"

בהצהרה חריפה דקות אחרי פתיחת המתקפה הרוסית אמר נשיא ארה"ב: "פוטין בחר במלחמה שתביא לאובדן חיים ולסבל אנושי קטסטרופליים. לא קדמה לה שום התגרות" • מנהיגי ה-G7 ייפגשו לועידה מזכ"ל נאט"ו: "עומדים לימינם של האוקראינים"

כתבות נוספות בנושא:

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הצהיר הבוקר (חמישי) זמן קצר אחרי תחילת המתקפה הרוסית בעומק אוקראינה כי "הנשיא פוטין בחר במלחמה שאותה תכנן מראש ושתביא לאובדן חיים ולסבל אנושי קטסטרופליים". לדברי ביידן, "רוסיה – ורק היא – אחראית למוות ולהרס שתמיט ההתקפה הזו. העולם ימצה איתה את הדין".

נשיא ארצות הברית כינה את הפעולה הצבאית הרוסית "מתקפה שאינה מוצדקת ושלא קדמה לה שום התגרות". עוד אמר הנשיא האמריקני כי "תפילותיו של העולם נתונות לאוקראינה".

ביידן אמר ש"נתאם את המהלכים עם בעלות בריתנו בנאט"ו כדי להבטיח תגובה חזקה ומאוחדת שתרתיע כל התקפה נגד הברית". כשעתיים אחרי תחילת המתקפה מסר הבית הלבן כי ביידן שוחח עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי.

בעוד שעות אחדות יקיים ביידן שיחת ועידה עם מנהיגי מדינות ה-G7 – שבע הכלכלות המתקדמות בעולם, כדי לדון איתם בהתפתחויות. בהמשך היום ימסור הצהרה לעם האמריקני, ובה יכריז על סנקציות חדשות נגד מוסקבה.

גם מזכ"ל נאט"ו, ינס סטולטנברג, מסר הצהרה זמן קצר אחרי נאומו של ביידן: "אנחנו עומדים לימינו של העם האוקראיני בשעה הנוראית הזו – נאט"ו תעשה כל שצריך כדי להגן ולשמור על כל בעלות הברית שלה". בהודעתו הבוקר מסר מזכ"ל נאט"ו סטולטנברג כי נציגיהן של 30 חברות הארגון יתכנסו, כנראה בהמשך היום, כדי לדון במתקפה הרוסית.

דבריו נאמרו למרות שאוקראינה איננה אחת מחברות ברית נאט"ו, כשאחת הטענות הרוסיות ליציאה למלחמה היא סירובה של נאט"ו להבטיח כי לא תצרף אליה את אוקראינה. מנגד, מדינות רבות שבעבר היו חברות בגוש המזרחי והיו נתונות למרותה של מוסקבה, בהן ליטא, לטביה ואסטוניה, נמנות כעת עם חברות נאט"ו, ובשבועות האחרונים הזרימה אליהן ארצות הברית כוחות נוספים והבטיחה להגן עליהן אם מוסקבה תנסה לתקוף גם אותן.

נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, אמרה הבוקר: "בשעות האפלות האלה מחשבותינו נתונות לאוקראינה ולנשים, הגברים והילדים החפים מפשע הניצבים בפני התקפה שנפתחה נגדם ללא התגרות וחוששים לחייהם. נדאג שהקרמלין ישלם את המחיר". מנהיגי האיחוד יתכנסו בהמשך היום לפסגת חירום בבריסל.

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אמר כי הוא מזועזע מהאירועים באוקראינה ושוחח עם נשיא אוקראינה זלנסקי: "הנשיא פוטין בחר בדרך של מרחץ דמים והרס בכך שפתח במתקפה הזו נגד אוקראינה ללא שום התגרות נגדו", מסר ג'ונסון. ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו קרא הבוקר לרוסיה לחדול ממעשיה "העוינים והפרובוקטיביים" נגד אוקראינה: "מעשיה של רוסיה ייענו בהשלכות חמורות", אמר טרודו.

הדיווחים הראשונים על פתיחת המתקפה הרוסית החלו לזרום בשעה שמועצת הביטחון של האו"ם התכנסה לדיון חירום בצל החשש ממתקפה שכזו. שגריר אוקראינה באו"ם אמר למועצה: "זה עתה פוטין הכריז מלחמה נגד ארצי". הוא הוסיף: "רוסיה הכריזה מלחמה, וזו אחריות מועצת הביטחון לעצור את המלחמה".

שגרירת ארה"ב לינדה תומס-גרינפילד אמרה בדיון: "ממש בשעה שאנחנו יושבים כאן וחותרים לשלום, פוטין שלח מסר של מלחמה". שגריר רוסיה באו"ם, מצדו, טען בדיון כי "לא מדובר במלחמה אלא רק במבצע צבאי מיוחד".

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש פנה בישיבת מועצת הביטחון בתחינה נואשת של הרגע אחרון לרוסיה: "הנשיא פוטין, בשם האנושות, החזר את כוחותיך לארצך", אמר גוטרש. השגריר הסינ אמר כי בייג'ינג מודאגת ביותר: "סין מאמינה שהדלת לפתרון דיפלומטי לבעיית אוקראינה לא נסגרה לחלוטין, ואסור שתיסגר. כעת צריך להימנע מהסלמת העימות, נמשיך לקדם שיחות בדרכנו שלנו".

play-rounded-fill

סרטון שמפרסם הבוקר נשיא אוקראינה זלנסקי בו הוא מכריז על משטר צבאי בכל שטחי המדינה ואומר: "רוסיה תקפה בטילים את תשתיותנו ואת שומרי הגבול שלנו. שוחחתי כעת עם הנשיא ביידן. ארה"ב מכינה סיוע בינ"ל לאוקראינה". צילום: לשכת נשיא אוקראינה.

נשיא אוקראינה זלנסקי מסר הבוקר הצהרה לבני עמו ואמר: "אזרחים אוקראינים יקרים – הבוקר הנשיא פוטין הכריז על מבצע צבאי מיוחד בדונבאס. רוסיה מבצעת הפצצות נגד התשתיות הצבאיות ומשמר הגבול שלנו. פיצוצים נשמעו בערים רבות באוקראינה. אנו מכריזים על משטר צבאי בכל שטחי ארצנו. לפני דקה שוחחתי עם הנשיא ביידן. ארה"ב כבר החלה לאחד את תמיכתה של הקהילה הבינלאומית. היום כל אחד מכם צריך לשמור על רגיעה. הישארו בבית אם אתם יכולים. אנחנו עובדים. הצבא עובד. כל מערכת הביטחון עובדת. אל תיכנסו לפאניקה. אנחנו חזקים. אנחנו מוכנים להכל. ננצח את כולם כי אנחנו אוקראינה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

עצוב מאוד:(
מלחמות עדיין בעידן המודרני.. בשביל מה????

כתבות חדשות באתר

הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אסון בתאילנד: עשרות הרוגים בשריפת מתחם בילוי; זק"א במעקב אחר הישראלים
המבצע הבינלאומי: משלחת פיקוד העורף מובילה את תוכנית השיקום הלאומית בוונצואלה
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טרור ההרעלות מכה שוב: הכלבים פרכסו ומתו תוך דקות. ארוע הרעלה קשה בשומרון
פגישה ראשונה מאז המינוי: ראש השב"כ דוד זיני קיים סקירה ביטחונית לראש האופוזיציה לפיד
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צה"ל השמיד אתר ייצור אמל"ח של חמאס בעיר עזה בעת שפעלו בו מחבלים
בשורות טובות: בחסדי השי"ת נמצא האברך תושב בית שמש כשהוא בריא ושלם
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אש במפרץ: טילים בליסטיים איראניים פגעו בנמל כווית; דיווחים על נפגעים אמריקנים
עתירה דחופה לבג"ץ: דרישה לביטול ההקפאה המנהלית המפלה של הטבות המס לתורמים (סעיף 46)

הכתבות המעניינות ביותר

סערה בערד: בית הדין מאיים להתיר פנייה לרשויות נגד בעלי המשפחתונים שקיצרו שעות
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת
תקרית אנטישמית בווילנה: פעיל רשת ירק על חרדים וקרא להם לעזוב את ליטא
הכוכב במשקל 2,200 ק"ג: כלב הים הפך לאזרח בטסמניה ומעורר דאגה
צה"ל חיסל שני מחבלי חמאס שקידמו מתווי טרור בצפון רצועת עזה
טלטלה בקייב: זלנסקי הודיע על החלפת ראשת הממשלה
אסון בווייטנאם: 15 תיירים הודים נהרגו בהתהפכות סירה טיולית
נקבע תאריך רשמי: הבחירות לכנסת יתקיימו ב-27 באוקטובר 2026
דרמה בצרפת: סוכל פיגוע נגד הקהילה היהודית סמוך לבית כנסת
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Video 2026-07-12 at 23.00
אסון בתאילנד: עשרות הרוגים בשריפת מתחם בילוי; זק"א במעקב אחר הישראלים
edcd7540-36e7-45ca-8ec6-f56546141be5-compressed
המבצע הבינלאומי: משלחת פיקוד העורף מובילה את תוכנית השיקום הלאומית בוונצואלה
WhatsApp Image 2026-07-12 at 21.18
טרור ההרעלות מכה שוב: הכלבים פרכסו ומתו תוך דקות. ארוע הרעלה קשה בשומרון
.
פגישה ראשונה מאז המינוי: ראש השב"כ דוד זיני קיים סקירה ביטחונית לראש האופוזיציה לפיד

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

כנס הכנה מרכזי לקראת הפרק החדש בישיבה גדולה צילום יעקב כהן (19)
מאות בני ישיבות בבית שמש התכנסו למעמד הכנה • גלריה
בר המצווה לבן נציג 'דגל התורה' בקריית אתא הרב אלקנה ויסנשטרן צילום שמואל שנקר (21)
שמחת בר המצווה לבנו של נציג 'דגל התורה' בקריית אתא
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת (71)
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת
הגרי''מ ארלנגר שליט''א בהילולת הרמ''ק בצפת (5)
הרה"צ יצחק משה ארלנגר בהילולת הרמ"ק בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture