בכירים בלשכת ראש הממשלה נפתלי בנט העבירו היום (שלישי) מסר תקיף ללשכת נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בו דרשו שבכירים אוקראינים יפסיקו למתוח ביקורת על מדיניות ישראל כלפי המלחמה.
בכיר ישראלי אמר שהמסר שהועבר לאוקראינים הוא ש"לא הגיוני שאנחנו ננסה לעזור ואתם תתקפו אותנו". לפי דיווח ב'חדשות 12', השיחות התקיימו בין הדרגים הבכירים פחות והבכירים יותר.
המסר מגיע בעיקר בעקבות דבריו שר החוץ האוקראיני דמיטרי קולבה נגד חברת אל על אתמול, ועל רקע הדברים שאמר נשיא אוקראינה זלנסקי עצמו בשבוע שעבר על כך שישראל אינה תומכת מספיק בארצו וכן על רקע התבטאויות של דוברים אוקראינים נוספים שמתחו ביקורת על ישראל בשבוע האחרון.
יש לציין כי היום יצאו מאוקראינה שתי התבטאויות חריגות ביחס לביקורת על ישראל בתקופה האחרונה. הראשונה הייתה של הנשיא זלנסקי עצמו שהודה לבנט על התיווך בציוץ בטוויטר. האמירה השנייה היא ההתנצלות של שר חוץ האוקראיני על הדברים הקשים שהטיח בחברת אל-על, שכלפיה טען שהיא "מתפרנסת מכסף מהול בדם אוקראיני".
מחברת אל על נמסר אתמול כי השימוש בכרטיס אשראי מיר נחסם כבר ב-28 בפברואר. "צר לנו שלא נעשתה בדיקה פשוטה עימנו טרם הציוץ המטעה, מאחר והעובדות שונות בתכלית השינוי", הוסיפו. כאמור, מוקדם יותר היום התנצל שר החוץ האוקראיני על ההתקפה שלו אתמול נגד חברת אל על ועל ישראל. בציוץ בטוויטר כתב קולבה כי אכן אל על חסמה את אפשרות השימוש במערכת התשלומים הרוסית "מיר". הוא הודה לאל על על פעילותה להעברת סיוע הומניטארי לאוקראינה וכתב כי הוא מתנצל.
במקביל, היום התקיימה עוד שיחה של בנט גם עם זלנסקי וגם עם פוטין. בישראל מאמינים שהפערים ביניהם דווקא מצטמצמים. זלנסקי אמר אמש לרשת האמריקנית ABC שהוא "התקרר" בעניין כוונתו להצטרף לנאט"ו, וברוסיה כבר אומרים שהם שואפים לפרז לא את כל אוקראינה, אלא רק את השטחים שבמחלוקת. בשיחה בין בנט ובין שני המנהיגים עולה הסוגייה של פינוי ישראלים ויהודים תחת הלחימה. בנט הגדיר היום בשיחות הפנימיות את הסיפור הזה כ"יעד מספר 1 של ישראל לתקופה הקרובה".




















